Ostalo

(VIDEO) Poslastica za MMA sladokusce: Pogledajte PFL-ovu listu najboljih nokauta i ‘submissiona‘ u 2023. godini

Sadibou Sy vs. Shane Mitchell | Bubba Jenkins vs. Jo Sung Bing

 Screenshot (youtube, Pfl)
Ponajbolja svjetska MMA organizacija objavila je dvije jako zanimljive kompilacije

2023. godina ponudila je peti po redu PFL-ov turnir. Borci su se natjecali u ukupno pet različitih težinskih kategorija, dok su borkinje nastupale u perolakoj kategoriji.

Nakon dva uvodna kola, polufinala i zatim finala, okrunjeni su osvajači prošlosezonskog turnira, a kroz cijeli turnir gledali smo pregršt vrhunskih mečeva, ali i spektakularnih završnica.

Kad spomenemo ‘‘spektakularne završnice‘‘ u protekloj sezoni PFL-ovog turnira, sigurni smo da vam je odmah na pameti meč između Sadiboua Syja i Shanea Mitchella. Bilo je to drugo kolo prošlosezonskog turnira, a Sy je na uistinu spektakularan način došao do pobjede.

Stražnjim kružnim udarcem Šveđanin je nokautirao Shanea Mitchella i potvrdio je svoj plasman u polufinale. PFL je Syjev potez proglasio najboljim nokautom u protekloj kalendarskoj godini, a na svom YouTube kanalu izdvojili su čak 10 najboljih nokauta u 2023. godini. Osim turnirskih mečeva, u konkurenciji su se našle i ostale borbe, kao i one koje smo gledali u sklopu PFL Europe turnira.

Osim najboljih nokauta, PFL je složio listu i najboljih ‘‘submissiona‘‘ u protekloj kalendarskoj godini. Zanimljivo da je Sadibou Sy dio borbe koja je i na toj listi zauzela prvo mjesto, ali ovaj put na gubitničkoj strani. Naime, prema PFL-ovom odabiru, Magomed Magomedkerimov upisao je najbolji ‘‘submission‘‘ godine.

Sjajni ruski borac ‘‘giljotinom‘‘ je završio Syja u finalu turnira u velter kategoriji. Potez sam po sebi možda nije pretjerano spektakularan, ali ipak se radilo o finalu turnira, a Sy je u taj meč ušao nakon sedam uzastopnih pobjeda i sa statusom branitelja naslova prvaka.

Tko je još našao svoje mjesto na listi 10 najboljih ‘‘submissiona‘‘ u 2023. godini, pogledajte u videu ispod teksta. Svakako preporučamo da posjetite PFL-ov YouTube kanal, jer nekoliko je odličnih kompilacija koje su objavili tijekom proteklih par dana.

Linker
28. travanj 2024 02:44