Ostalo

(VIDEO) Prisjetimo se velikog preokreta legende Minotaura protiv tada najstrašnijeg borca svijeta

Sapp vs. Nogueira

 Screenshot
Bob Sapp u početku svoje borilačke karijere bio je čovjek pred kojim su svi drhtjeli

Iako je u kasnijim danima svoje karijere postao borac kojeg zapravo nije vrijedno spominjati u nekim ozbiljnim konotacijama, prvobitna pojava Boba Sappa u japanskim ringovima bila je frapantna. Ogromni bivši NFL branič, koji je oduševljavao snagom, ali i nevjerojatnom hitrinom za borca njegove konstitucije, vrlo brzo postao je borac s najvećim hypeom, ali i netko od koga su svi strahovali.

Toliko je bio impresivan u svoja prva dva nastupa unutar Prideovog ringa, da je već u trećem protiv sebe dobio legendu. Antonio Rodrigo Nogueira u to vrijeme bio je dominantan, a njegov BJJ bio je teško rješiva zagonetka svima. No, kako odgovoriti na sve što može ponuditi Sapp? Već od samog početka borbe, održane u kolovozu 2002. godine, činilo se teško. Sapp je krenuo Brazilca bacati po ringu te dominirati iz gornje pozicije. Nogueira je izgledao nemoćan, a svi koji su sa strahom gledali prema Sappu samo su bili još ponizniji. Zar se pojavio čovjek koji će sve pregaziti?

Odgovor na ovo pitanje dobiven je nakon četiri minuta druge runde. Brazilac je i dalje bio u inferiornoj poziciji, no krenuo se Sapp umarati u pokušajima da završi borbu. Minotauro je tada pokazao koliko velemajstoru kao što je on zapravo malo treba. Okrenuo se u gornju poziciju, a onda napao ruku borca koji jednostavno nije imao niti malo vještine potrebne za zaustaviti takvo što. Vrlo brzo sve je bilo gotovo, a knjiga iz MMA povijesti dobila je jednu svoju zlatnu stranicu.

UFC se te borbe odlučio prisjetiti na svojoj Facebook stranici. Pogledajte!

Linker
27. travanj 2024 04:56