UFC

Miočić se napokon javio: ‘Trebali su mi ponuditi borbu za privremenu titulu, a Jonesa bih prihvatio‘

Stipe Miočić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Saznali smo kakve su trenutne emocije Stipe Miočića te kakvi su mu planovi za 2022. godinu

Gotovo osam mjeseci prošlo je od 27. ožujka (kod nas je već bio 28.), datuma koji bi svi fanovi Stipe Miočića najradije zaboravili. Ako ne datum, onda barem onaj trenutak iz druge runde Stipine borbe protiv Francisa Ngannoua, kad je sjeo lijevi kroše Kamerunca. Miočić je detroniziran, a u međuvremenu UFC kao da je zaboravio na njega.

Ngannou od tada titulu nije branio, a u međuvremenu je organizirana borba za privremenu titulu, u kojem je Ciryl Gane savladao Derricka Lewisa. Zanimljivo je da Miočić nije dobio priliku okušati se u toj borbi. Kad se tek dogovorila, nismo znali je li ju odbio, budući da je bio u iščekivanju rođenja sina ili mu nije ni ponuđena. On je već jednom to objasnio, ali sad nas je u razgovoru s Arielom Helwanijem sve podsjetio na to kako ga nitko nije kontaktirao.

"Volio bih da su me pitali želim li se boriti za privremenu titulu. Razumijem UFC-ov posao, ali isto tako mislim da sam zapravo zaslužio trilogiju za titulu. Na kraju nisam bio pitan niti za tu 'interim' borbu. Ne znam bih li ju prihvatio, ali zaslužio sam da me pitaju", rekao je Stipe, dodavši kako je to nešto već uobičajeno u njegovom slučaju:

"Navikao sam na to, tako je kako je. To je posao. Ali opet, vjerujem da sam zaslužio trilogiju. Svi su dobili jednu osim mene."

Stipe je sad trenutno u situaciji gdje se želi vratiti i boriti, no očito se prvo mora odraditi borba Ngannoua i Ganea, vjerojatno u siječnju. Dana White je za Stipu spominjao Jona Jonesa, no oko njega je sve neizvjesno pa se postavlja pitanje što će se dogoditi. Ipak, upitan je posebno o borbi protiv Jonesa.

"Apsolutno sam za tu borbu, ali ne znam kuda je otišla ta priča. Znam da on govori kako se želi boriti za titulu. Ja u prvom planu želim tu trilogiju, no borit ću se protiv bilo koga pa tako i Jonesa. Znam da je jedan od najvećih ikad, ali mislim da što se tiče borbe za titulu on mora čekati svoj red. To je kao da se ja spustim u polutešku i želim napasti prvaka", ne sviđa se Stipi zahtjev ponajboljeg MMA borca svih vremena.

Onda se vratio na borbu protiv Ngannoua i to gdje je pogriješio, odnosno kako je došlo do toga da je ostao otvoren, nakon čega je primio udarac koji je sve završio. Svjestan je kako je puno toga u toj borbi bilo krivo.

"Dozvolio sam mu da diktira tempo, zapravo dozvolio sam mu da radi što želi. Nisam radio ono što sam ja htio, jednostavno sam samo stajao iza. Pogodio me par puta, a onda sam primio strašan udarac. Puno toga sam napravio krivo, ali svi radimo greške i što te ne ubije sigurno te ojača. Pogodio me s puno dobrih udaraca, no lijevi kroše je bio onaj kojeg nisam vidio. Pogodio sam ga desnom i krenuo sam svim silama na njega, s rukama dolje te me pogodio udarcem koji nisam vidio. Tu je bilo gotovo", objasnio je.

Pokraj raznih neobaveznih priča koje su Stipe i Helwani prošli, što možete pogledati u videu unutar teksta, Stipe je još na kraju kratko obznanio svoje planove za iduću godinu.

"U 2022. želim trilogiju. Dobiti borbu za titulu, a onda vratiti svoj pojas. I tada će se sve vratiti u normalu", kratko je zaključio 39-godišnji najuspješniji teškaš u UFC povijesti.

Linker
20. travanj 2024 05:05