Ostalo

(VIDEO) Protivnik je ispadao iz ringa: Pogledajte kickboksački meč Francisa Ngannoua iz mladih dana

Francis Ngannou (lijevo) i njegov protivnik u kickboksačkom meču (desno)

 Screenshot (twitter, Pogledajte Nove Tweetove Razgovor La Taverne Du Mma)
Francis Ngannou još od početaka svoje karijere posjedovao je nevjerojatno razorne udarce

Francis Ngannou i dalje je bez ugovorene borbe, kao i bez novog poslodavca kad su u pitanju MMA organizacije. Nedavno je ‘‘Predator‘‘ otkrio da su PFL i ONE Championship favoriti za pridobiti ga pod svoje okrilje, ali boksački meč trenutno mu je na vrhu liste prioriteta.

Nadao se Ngannou borbi protiv Tysona Furyja, ali kočili su ga Furyjevi pregovori s Oleksandrom Usykom. Ranije ovaj tjedan ti su pregovori završili, a Usyk i Fury nisu se dogovorili za meč. Tu se otvara prilika za organizaciju meča između Ngannoua i Furyja, ali u igri je i Deontay Wilder kao potencijalni Francisov protivnik.

Boks je velika želja Francisa Ngannoua i to nije tajna. ‘‘Predator‘‘ preferira borbu u stojci, ali postoji li mogućnost da ga onda vidimo i u kickboksu? Naime, društvenim mrežama nekoliko dana kruži snimka jednog od Francisovih kickboks mečeva.

Više informacija o borbi nije poznato, osim da se radi o meču koji se dogodio još prije Francisovog pojavljivanja na velikoj sceni, odnosno pod okriljem UFC-a. Ngannou je UFC debi odradio krajem 2015. godine, a profesionalni MMA debi upisao je u 11. mjesecu 2013. godine. Lako je moguće da se kickboksački meč dogodio prije desetak godina, a Ngannou je i tada bio zastrašujuć udarač.

Protivnika je triput poslao u nokdaun i tako je došao do pobjede, a prilikom jednog nokdauna, njegov protivnik djelomično je i ispao iz ringa. Nema sumnje da bi ‘‘Predator‘‘ bio vrlo uspješan i u kickboksačkim vodama, a još u drugom mjesecu ove godine, iz Gloryja je došla informacija da su u pregovorima s Francisom.

Gloryjev ‘‘matchmaker‘‘ Robbie Timmers pričao je više o toe u De Telegraafovom podcastu ‘‘De Rechtse Directe‘‘ o tome, ali bio je vrlo kratak.

‘‘U kontaktu smo i on (Ngannou) je zainteresiran. Pregovaramo.‘‘, rekao je Timmers prije otprilike mjesec i pol dana.

Pokazao je Francis još u UFC-u da može i vrhunske kickboksače poslati u ‘‘carstvo snova‘‘. Istina da se radilo o MMA mečevima s osjetno manjim rukavicama, ali nekoć vrhunski kickboksači poput Alistaira Overeema i Jairzinha Rozenstruika padali su u prvoj rundi.

Ngannou protiv našeg Plazibata ili Rica Verhoevena? Zvuči više nego zanimljivo, ali činjenica je da bi Ngannou daleko više zaradio u boksačkom meču protiv nekog od elitnih boksača teške kategorije i tu je Glory u velikom zaostatku kad su pregovori s Ngannouom u pitanju.

Linker
09. travanj 2024 09:43