Ostalo

(VIDEO) ‘Reug Reug‘ se vratio pobjedama; ONE dobio finaliste kickboksačkog turnira za teškaše

Oumar Kane vs. Batradz Gazzaev

 Screenshot (twitter, One Championship)
ONE 161 event ponudio je pregršt zanimljivih mečeva

Prvi od dva ovotjedna eventa u režiji ONE Championshipa održan je večeras. U glavnoj borbi večeri nismo svjedočili MMA borbi, nego Muay Thai meču perolake kategorije. Petchmorakot Petchyindee branio je titulu prvaka, ali nije ju uspješno obranio.

Triput je Petchmorakot dosad branio titulu, ali Tawanchai P.K. Saenchai danas je bio bolji. Jednoglasnom sudačkom odlukom slavio je Tawanchai nakon pet vrlo zanimljivih i uzbudljivih rundi. Tawanchaiju su tek 23 godine starosti, a iza sebe ima 128 pobjeda, 31 poraz i 2 neriješena ishoda. 28-godišnji Petchmorakot upisao je 35. poraz u karijeri (165-35-2, 1 NC).

U sklopu eventa održana su i polufinala teškaškog turnira u kickboksu. ONE trenutno nema prvaka teške kategorije u kickboksu

i stoga su oformili turnir četvorice. Roman Kryklia koji je ujedno i favorit ovog turnira nokautirao je Guta Inocentea nakon samo 52 sekunde borbe. Uzdrmao je Ukrajinac brazilskog borca vrlo brzo, a nakon što se Inocente pridigao i nastavio meč, Kryklia je pogodio desnim ‘‘high kickom‘‘. Sudac se pomalo izgubio u cjelokupnoj situaciji. Prvo je krenuo prekinuti meč, zatim je nakratko zastao, a onda je ipak odlučio prekinuti borbu. Inocente je bio uzdrman, ali prekid djeluje uranjeno i Brazilac nije bio baš zadovoljan.

Kryklia je na taj način ušao u finale, a Guto je pretrpio prvi poraz nakon četiri uzastopne pobjede. U šestom mjesecu ove godine prekidom u prvoj rundi pobijedio je Radu Opačića. Inače, borci poput Jamala Ben Saddika i Rica Verhoevena pobjeđivali su Inocentea, ali na bodove. Kryklia ga je završio u prvoj rundi, no kao što smo već naveli, sudac je možda ipak uranio s prekidom.

Drugi finalist turnira je Iranac Iraj Azizpour koji je jednoglasnom odlukom pobijedio Brazilca Brunu Chavesa. Šteta je što je Opačić pomalo nespretno nasjeo na udarac Inocentea koji je odsjeo u jetru. Da je srpski kickboksač u šestom mjesecu slavio protiv Inocentea, sigurno bi on danas nastupao u polufinalu, a ovako čekamo noć s petka na subotu i njegov nastup protiv Giannisa Stoforidisa.

Vrijedi istaknuti i meč Oumara Kanea poznatog kao ‘‘Reug Reug‘‘. Senegalac je u četvrtom mjesecu prošle godine upisao svoj prvi poraz u karijeri, a bolji je bio Kirill Grishenko. Nakon gotovo godinu i pol, ‘‘Reug Reug‘‘ se vratio u kavez, a tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio je Batradza Gazzaeva (3-1-0). Kaneu je ovo četvrta pobjeda u petom nastupu.

Poznati senegalski hrvač imao je podosta izjednačenu prvu rundu protiv Gazzaeva i gledali smo podosta ‘‘grappling‘‘ razmjena. Ipak, u drugoj rundi ‘‘Reug Reug‘‘ je preuzeo inicijativu, a ubrzo je došao i do ‘‘full mounta‘‘. Udarao je Kane ‘‘čekićima (‘hammerfistovima‘), a iako su udarci pretežno odsjedali na bloku ruskog borca, Herb Dean odlučio je prekinuti meč jer Gazzaev nije pokazivao nikakve naznake i pokušaje izvlačenja iz te pozicije.

Linker
19. travanj 2024 07:11