Regija

Roberto Soldić neće se boriti za titulu u svom debiju: ONE je upario Abbasova s prvakom lake kategorije

Kiamrian Abbasov, Roberto Soldić i Christian Lee

 Screenshot (youtube, One Championship)
I dalje čekamo na informacije o Soldićevom prvom protivniku pod okriljem ONE-a

Već neko vrijeme poznato je kada će Roberto Soldić odraditi svoj debi za ONE Championship. 4. prosinca (12. mjeseca) je datum, ali protivnika i dalje čekamo. Moguće da će ONE objaviti veliku vijest tijekom ovog vikenda u sklopu ONE on Prime Video 2 eventa, ali sve su to samo nagađanja.

Međutim, najavom jednog meča ONE nam je dao odgovor na jedno pitanje. Roberto Soldić neće se boriti za titulu prvaka u svom debitantskom nastupu. Trenutno nije sigurno hoće li Roberto nastupati u kategoriji do 77 kilograma ili onoj do 84 kilograma. Zbog ONE-ovih pravila oko skidanja kilaže, vjerojatnija opcija je kategorija do 84 kg. U ONE-u je to velter kategorija, ali u ostatku svijeta je srednja.

Prvak te kategorije trenutno je Kirgistanac Kiamrian Abbasov (23-5-0), a iako se početkom mjeseca čak i prozivao s Robertom putem Instagrama, Abbasov je ipak dobio drugog protivnika.

Christian Lee (16-4-0) i Abbasov predvodit će ONE on Prime Video 4 event koji je zakazan za 18. studenog (11. mjesec) ove godine. Dakle, Soldića čeka drugi protivnik, a Lee i Abbasov borit će se za titulu u spomenutoj velter kategoriji. Christian Lee prvak je ONE-ove lake kategorije (-77 kg) i bit će to meč dvojice prvaka.

Zanimljivo je kako se Abbasov u drugom mjesecu ove godine borio u sličnom meču. Tada mu je Reinier de Ridder bio protivnik, a Nizozemac je prvak srednje i poluteške kategorije. De Ridder je slavio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, a Kiamrian Abbasov sada će pokušati pobijediti protivnika iz niže kategorije.

Pomalo nejasan potez organizacije s obzirom da je Lee pojas u svojoj kategoriji osvojio tek krajem osmog mjeseca ove godine. Istina da ga je držao prije i uspješno branio dvaput, ali Abbasov će se dvaput zaredom boriti s prvacima drugih kategorija, a u svojoj ima zanimljive opcije u vidu Murada Ramazanova i Roberta Soldića.

Čini se kako bi Zebaztian Kadestam o kojem smo ranije pisali (LINK) mogao zapravo i biti prvi Soldićev protivnik, a možda to bude i spomenuti Ramazanov u svojevrsnom ‘‘title eliminatoru‘‘. Vjerojatno ćemo sve saznati uskoro.

Linker
15. travanj 2024 09:32