Ostalo

(VIDEO) Rezultati PFL 5 priredbe: Kontroverzna odluka u glavnoj borbi večeri

Rory MacDonald
 Screenshot (youtube, Pfl)
Sinoćnja PFL-ova priredba bila je peta ovosezonska, a kontroverze ponovno nije izostalo

Atlantic City ugostio je ''PFL 5'' event, a imali smo prilike pogledati drugo kolo poluteške i velter kategorije. Ukupno deset borbi održalo se na spomenutoj priredbi, a događaj su predvodili bivši UFC borci Rory MacDonald te Gleison Tibau. Brazilac je pobjedio podijeljenom sudačkom odlukom, a mnogi uključujući i samog Roryja ostali su nemalo iznenađeni takvim ishodom koji je u najmanju ruku kontroverzan.

Dobar dio boraca tražio je što ekspresniju pobjedu kako bi skupili maksimalan broj bodova te anulirali lošije izvedbe u prvom kolu. Tako je i Gleison Tibau krenuo izrazito agresivno tražeći nokaut nakon što ga je u prvom kolu sunarodnjak Joao Zeferino porazio na bodove. MacDonald se trudio pogađati s distance i izbjegavati otvorene razmjene. Nenamjernim ubodom u Brazilčevo oko od strane Roryja, akcija je nakratko prekinuta tokom prve runde no Tibau je mogao nastaviti. ''Red King'' je nakon toga imao tendenciju odvesti borbu u parter te je prvu rundu završio na leđima svog protivnika. Ipak, Tibau je uspješno obranio pokušaje gušenja.

Ponukan uspjehom u prvoj rundi, Kanađanin odmah na početku druge runde želi preseliti borbu u parter. Tibau se nakon određenih poteškoća uspješno othrvao napadu MacDonalda. Dvojica boraca razmjenili su nekoliko udaraca na sredini kaveza, no udarci Brazilca već sada djeluju osjetno slabije i sporije. Roryjeve tendencije ka hrvanju i parteru nisu opadale kako je borba odmicala, no Tibau se uspješno branio u nastavku druge runde. Oba borca pogodili su dobre udarce tokom druge runde. High kick Kanađina djelovalo je poprilično opasno, no Gleison je prezentirao čvrstu bradu dok niti MacDonald nije ostao uzdrman nakon jako dobrog aperkata od strane brazilskog borca. Posljednje dvije minute druge runde ponudile su dosta sporiji tempo, a kanadski velteraš dobro je pogađao prednjim direktom s distance.

Treća runda ponudila je malo akcije. Tempo je samo dodatno opadao te se činilo kako Rory MacDonald sigurno grabi ka pobjedi na bodove. Pokušao je Kanađanin odvesti borbu u parter i u trećoj rundi no bezuspješno. Možda najzanimljiviji trenutak treće runde bio je još jedan MacDonaldov ubod u oko Brazilca. Postoji snažan argument kako je ''Red King'' zaslužio biti kažnjen oduzimanjem bodova, no Keith Peterson je dopustio nastavak borbe bez ikakvog oduzimanja bodova. Ništa značajno nije se događalo nakon toga te je ishod borbe otišao u sudačke ruke. Dvojica sudaca bodovali su borbu 29-28 u korist Gleisona Tibaua dok je jedan sudac vidio MacDonalda kao pobjednika, također rezultatom 29-28. Brazilac je ovom pobjedom osvojio tri boda, no ostao je kratak za polufinale. S druge strane, Rory MacDonald u prvom kolu pobijedio je Curtisa Millendera gušenjem u prvoj rundi i tih šest bodova osiguralo mu je polufinale velteraškog turnira.

Ostatak priredbe ponudio je nekoliko zanimljivih borbi i finiša. U sunaslovnoj borbi večeri Ray Cooper III teško izborenom pobjedom protiv Nikolaya Aleksakhina potvrdio plasman u polufinale. Šest bodova osvojio je u prvom kolu ekspresnim gušenjem Jasona Poneta, no bod je izgubio padom na vagi za ovu borbu.

Niti ova PFL-ova borba nije ostala uskraćena za ''No contest'' ishod. Poluteškaški obračun sunarodnjaka Antonija Carlosa Jr.-a te Vinnyja Magalhaesa prekinut je nakon samo dvije minute i 45 sekundi prve runde. Carlos Jr. pogodio je Magalhaesa koljenom u međunožje, a Magalhaes je instantno pao na pod u velikim bolovima. Nakon par minuta pauze nije bilo znakova da će Vinny moći nastaviti te je borba prekinuta. Antonio Carlos Jr. prošao je u polufinale kao prvoplasirani dok sezona ovdje neuspješno završava za Magalhaesa (nije osvojio niti jedan bod).

Najbrži finiš upisao je iskusni Rus Magomed Magomedkerimov ugušivši ''Ezekiel'' gušenjem bivšeg UFC-ovog velteraša Curtisa Millendera. Američki borac uspješno je započeo borbu svojim zaštitnim znakom, kickovima. Međutim, Rus je brzo odveo borbu u parter te dovršio posao. Vrijedi spomenuti kako je Tom Lawlor prekinuo gubitnički niz od tri uzastopna poraza te jednoglasnom odlukom savladao Jordana Younga. Odmah nakon borbe položio je rukavice na sredinu kaveza te se umirovio.

Kompletne rezultate pogledajte pri dnu članka dok poretke svih PFL-ovih težinskih kategorija pogledajte OVDJE. Najbolje trenutke možete pogledati na LINKU

PFL 5 REZULTATI:

Gleison Tibau def. Rory Macdonald via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Ray Cooper III def. Nikolay Aleksakhin via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 29-28, 29-28)

Emiliano Sordi vs. Dan Spohn proglašeno je neriješenih ishodom (28-28, 28-28, 28-28)

Chris Camozzi def. Cezar Ferreira jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-27)

UVODNE BORBE:

Antonio Carlos Junior vs. Vinny Magalhaes završilo je no contestom (udarac u međunožje) – Round 1, 2:45

Cory Hendricks def. Marthin Hamlet via submission (rear naked choke) – Round 3, 4:09

Joao Zeferino def. Jason Ponet via submission (arm triangle) – Round 2, 2:16

Magomed Magomedkerimov def. Curtis Millender via submission (Ezekiel choke) – Round 1, 1:57

Tom Lawlor def. Jordan Young via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Sadibou Sy def. Aleksei Kunchenko via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Linker
26. travanj 2024 13:45