Ostalo

(VIDEO) 'RoboCop' dio jubilarnog eventa: Sve što trebate znati o fenomenalnom KSW-u 50 u Londonu

KSW 50
 KSW
Poljska MMA promocija KSW je mogla svoj jubilarni 50. event održati i u Varšavi, no odlučili su se za London, jednu od prijestolnica svjetskog borilačkog sporta. Na spektakularnom popisu borbi ovog vikenda u Wembley Areni će nastupiti i naš Roberto Soldić. Bit će to na neki način praznik Konfrontacje kojim će pokazati koliko su trenutačno moćni i dominantni.

Prvu borilačku priredbu tada direktor Marriott Hotela u Varšavi, a danas direktor ovog MMA diva, Martin Lewandowski, je zajedno sa svojim partnerom Maciejom Kawulskim održao još davne 2004. godine. Upravo u hotelu Marriott kojim je upravljao i gdje je moglo stati tek nekoliko stotina gledatelja. U međuvremenu je Konfrotacja Sztuk Walki postala europski MMA lider čije priredbe na stadionima posjećuje i preko 50 tisuća ljudi, a čiji su borci u Poljskoj zvijezde kalibra slavnih poljskih nogometaša.

Soldić protiv nezgodnog hrvača

Ne treba vas čuditi da je hrvatski nokauter i aktualni KSW-ov prvak u velter kategoriji Roberto Soldić mnogo veća zvijezda u Poljskoj nego u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili Njemačkoj gdje živi i trenira. Dapače, "RoboCop" je trenutačno jedna od najvećih zvijezda koju Konfrotnacja ima. Poljaci ga jednostavno obožavaju, a KSW 50 je bio nezamisliv bez njega.

Nažalost, Soldić neće biti u jednom od četiri meča za titulu koja su se trebala održati na impresivnom glavnom popisu borbi. Prije samo nekoliko dana mu je radi ozljede otkazao originalni protivnik Čeh Patrik Kincl pa će borac iz Viteza morati na Poljaka Michala Pietrzaka. Nezahvalan je to zadatak u kojem nema previše što dobiti jer će drugoj strani će imati gotovo anonimnog, ali vrlo nezgodnog protivnika, kojem je ovo vrhunac karijere i koji nema što izgubiti u Wembley Areni. Dobra stvar u čitavoj priči je što Soldićev pojas više nije ulog, a meč će se održati u "catchweight" kategoriji do 80 kilograma. Osim pobjede, Soldić bi u Londonu trebao izboriti i nastup na KSW-ovom spektaklu u Zagrebu, koji slijedi 9. studenog u Areni. Iako je čelništvo KSW-a za vrijeme boravka u hrvatskoj metropoli potvrdilo dolazak u studenom, tek će na KSW-u 50 biti i službeno najavljen KSW Zagreb, koji bi trebao obilježiti drugu polovicu godine za poljsku organizaciju. U svakom slučaju "RoboCop" će tražiti nastavak impresivnog niza u poljskom kavezu. Tri pobjede i tri strašna nokauta u tri posljednja meča... pokazatelj je da Soldić nikada nije bio bolji i moćniji.

View this post on Instagram

#ksw #mma #KSW50 #wembley #london

A post shared by KSW (@ksw_mma) on

Strašan popis borbi u Wembley Areni predvodi KSW prvak u teškoj diviziji, a ujedno i ponajbolji britanski teškaš Phil De Fries (17-6-0). Bivši UFC borac će titulu braniti protiv također bivšeg UFC-ovca Luisa Henriquea (12-5-0). Malo tko je vjerovao da će De Fries tako dominantno za držati kraljevsku titulu. Nakon što je već u prvom meču za KSW osvojio pojas prvaka, Englez ga je dva puta uspješno branio protiv Bedorfa i Narkuna stekavši tako veliko poštovanje poljskih navijača. U trećoj obrani naslova vjerojatno ima najteži ispit do sada jer je Henrique ozbiljan borac koji je u UFC stigao kao tada jedan od najvećih svjetskih talenata u teškoj diviziji.

Narkun se vraća u svoju diviziju

U sunaslovnoj borbi ćemo vidjeti novi nastup velike poljske zvijezde i MMA legende Tomasza Narkuna (16-3-0). Ovaj KSW veteran i prvak u poluteškoj diviziji se vraća u svoju kategoriju nakon neuspješnog izleta i pokušaja da postane dvostruki šampion protiv De Friesa. Narkun će u četvrtoj obrani KSW titule ukrstiti rukavice sa svojim sunarodnjakom Przemyslawom Mysialom (23-9-1) kojem će ovo biti debi u KSW-u. Mysiala je priliku izborio sjajnim nizom nepobjedivosti koji traje od 2013. godine te će borac iz London Shootfightersa svakako će biti ozbiljan ispit za Narkuna. Posebno nakon poraza u posljednjem nastupu od De Friesa, koji mu je zasigurno izbio dio samopouzdanja.

Od ostalih borbi svakako treba izdvojiti još jedan meč za titulu, doduše za onu privremenu u lakoj kategoriji, između bivše britanske UFC zvijezde Normana Parkea (27-6-1) i Marcina Wrzoseka (14-5-0). Nakon odlaska iz UFC-a i pokušaja da se skrasi u BAMMA-i i ACB-u, kontroverzni, a neki će reći i problematični Parke, je sreću pronašao u KSW-u gdje mu ide odlično. Nakon posljednje tri pobjede u nizu, čelnici poljske promocije su mu dali priliku boriti se za privremeni pojas u lakoj diviziji i tako eventualno u budućnosti isprovocirati mega meč protiv Mateusza Gamrota (posljednji pravi prvak do 70kg). No, Parke treba najprije svladati Wezoseka i uzeti KSW-ov pojas što neće biti nimalo lako.

Du Plessis i Janikowski isto na popisu borbi

Na sjajnom popisu borbi je i bivši prvak u velter kategoriji Dricus Du Plessis (12-2-0), kojeg se najviše sjećamo iz dva meča protiv našeg Roberta Soldića. Južnoafrikanac je odlučio skočiti u diviziju više te će u meču do 84 kile ukrstiti rukavice s Brazilcem Joiltonom Santosom (30-7-0). Priredba u Londonu nije mogla proći niti bez velike poljske hrvačke, a sada MMA zvijezde - Damiana Janikowskog (3-2-0). Nakon što je u zadnjem meču teško poražen od Srbina Aleksandra Ilića spektakularnim "high kickom", Janikowski će se pokušati iskupiti protiv engleskog debitanta Tonyja Gilesa (5-1-0).

Danas je na rasporedu službena vaga u popodnevnim satima koja će biti posljednja tehnička provjera svih boraca prije ulaska u borilište ali i posljednja prilika da se odmjere međusobno prije nego što se kavez zaključa u kultnoj Wembley Areni.

Teška kategorija - za naslovEngland Phil De Fries (c)vs.Brazil Luis Henrique
Poluteška kategorija - za naslovPoland Tomasz Narkun (c)vs.Poland Przemyslaw Mysiala
Međukategorija 80 kgCroatia Roberto Soldić (c)vs.Poland Michal Pietrzak
Laka kategorija - za naslovNorthern Ireland Norman Parkevs.Poland Marcin Wrzosek
Srednja kategorijaEngland Tony Gilesvs.Poland Damian Janikowski
Srednja kategorijaEngland Jason Radcliffevs.Poland Antoni Chmielewski
Srednja kategorijaSouth Africa Dricus Du Plessisvs.Brazil Joilton Santos
Ženska slamka kategorijaRepublic of Ireland Catherine Costiganvs.Poland Aleksandra Rola
Linker
20. travanj 2024 11:40