Ostalo

(VIDEO) Salahdine Parnasse večeras ima priliku ispisati povijest MMA-a! Pogledajte kako je deklasirao posljednjeg protivnika

Salahdine Parnasse

 Instagram (salahdine Parnasse)
Prisjetimo se posljednjeg nastupa dvostrukog prvaka KSW-a

Nikad se do sada u povijesti MMA-a, barem kada govorimo o većim i poznatijim organizacijama, nije dogodilo da je jedan borac postao prvakom u tri različite težinske kategorije u isto vrijeme. Upravo takvu priliku večeras ima fenomenalni, trenutno dvostruki prvak KSW-a Salahdine Parnasse.

Već dugo on vlada perolakom kategorijom, a pojas u lakoj je osvojio bez borbe. Svi se sjećamo šestog mjeseca i famozne ‘‘Colosseum 2‘‘ priredbe kada se Marian Ziolkowski, tadašnji prvak lake kategorije, ozlijedio kojih pola sata prije meča dok se zagrijavao u svlačionici. Nakon što su ušli u kavez, Ziolkowski je samo predao pojas Parnasseu te se ispričao prepunom stadionu.

Vjerojatno ovo nije bio način na koji je Parnasse želio postati prvakom, no, izgleda da on s tim više nema problema jer redovno pozira s dva pojasa i naziva se dvostrukim prvakom. Večeras ima priliku postati trostruki prvak, a Adrian Bartosinski će mu stajati na putu. Bartosinski je borac koji je ‘‘naslijedio‘‘ Roberta Soldića na tronu velter kategorije, a večeras ćemo vidjeti je li Parnasseu ovo ipak bio prevelik zalogaj.

Iako je Parnasseu propao meč pred prepunim stadionom, oko dva mjeseca kasnije je branio svoj pojas u perolakoj kategoriji protiv odličnog ‘‘grapplera‘‘ Roberta Ruchale. Ono što je zanimljivo u ovom meču jest upravo sam finiš, odnosno izuzetno efikasan udarac kojeg premalo viđamo u MMA-u danas. Radi se o ‘‘soccer kicku‘‘ u tijelo koji je izuzetno ubojito oružje, no iz nekog razloga ga borci ne koriste.

Parnasse je i ovdje pokazao o koliko inteligentnom borcu se radi kada o njemu govorimo, a dok čekamo početak večerašnje priredbe u 19:00 sati, prisjetimo se upravo spomenutog meča između Parnassea i Ruchale. Nokaut možete vidjeti na 21:39. Što se samog prijenosa tiče, gledatelji u Hrvatskoj će KSW 89 moći pratiti od 19:55 na platformi Voyo.

Linker
30. travanj 2024 02:45