Ostalo

(VIDEO) Šok za bivše UFC prvake: ‘Mighty Mouse‘ brutalno nokautiran, Alvarez ekspresno diskvalificiran!

Adriano Moraes i Eddie Alvarez
 Screenshot (YouTube, ONE Championship)
Dva iznenađujuća rezultata stižu nam s posljednje priredbe singapurskog ONE Championshipa

Bivši UFC-ovi prvaci Demetrious Johnson i Eddie Alvarez neće po dobrome pamtiti ONE on TNT 1 priredbu i nastup na Singapore Indoor Stadionu.

ONE Championshipov prvak u muha kategoriji Adriano Moraes postao je u noći sa srijede na četvrtak prvi čovjek koji je uspio prekidom zaustavio nekoć najboljeg MMA borca svijeta.

31-godišnji Brazilac pokušao je na otvaranju borbe držati distancu i iskoristiti prednost u rasponu ruku, a 'DJ' je očekivano od samoga starta vršio pritisak. Otprilike dvije minute prije kraja prve runde borba se seli u parter gdje se Moraes nešto bolje snalazi i kontrolom iz dominantne pozicije zaključuje uvodnih pet minuta.

U drugoj rundi Johnson nastavlja s pritiskom pokušavajući skratiti distancu, no u jednom ga trenutku Moraes zahvaća s aperkatom, 'Mighty Mouse' gubi tlo pod nogama, pada, a onda u pokušaju ustajanja prima koljeno u glavu i nekoliko udaraca nakon kojih sudac prekida meč. Naglasimo da je koljeno kojim je Demetrious zaustavljen potpuno legalno u ONE Championshipu, dok bi, recimo, u UFC-u to bio zabranjen potez jer se borac u trenutku udarca još uvijek nalazio na podu.

Moraes je nakon najveće pobjede u karijeri stigao na 19-3, dok je Johnson 'pao' na 30-4 (1).

Eddie Alvarez (30-8, 1 nc) nije imao toliko tešku noć kao Johnson, ali ni ovaj bivši UFC-ov prvak nije upisao pobjedu. Da budemo precizniji, 'The Underground King' diskvalificiran je nakon otprilike minute meča i samim time pobjeda je pripala njegovom protivniku Iuriju Lapicusu (15-1).

Alvarez je dobro otvorio ovaj nastup i vrlo brzo srušio Moldavca, zauzeo odličnu poziciju, no onda i počeo pogađati suparnika u stražnji dio glave. Sudac je vrlo brzo upozorio Eddieja na ilegalne udarce, no ovaj je unatoč tome nastavio, uzdrmao Lapicusa i natjerao suca na diskvalifikaciju.

Alvarez se žalio i tvrdio da su udarci sjeli na uho, no do promjene ipak odluke nije došlo.

Linker
26. travanj 2024 07:37