Ostalo

(VIDEO) Teixeira pobijedio Smitha u grappling okršaju, pogledajte neke od najzanimljivijih dijelova borbe

Glover Teixeira i Anthony Smith

 Screenshot/Twitter

U noći s četvrta na petak Glover Teixeira i Anthony Smith odmjerili su snage sunaslovnoj borbi večeri UFC Fight Pass Invitational 4 priredbe u Las Vegasu. Za razliku od njihovog prvog sraza, koji se dogodio sredinom svibnja 2020. i ostao zapamćen po velikoj šteti koju je Glover nanio "Lionheartu", ovdje nije bilo udaraca, budući da se radilo o grappling okršaju.

Teixeira je, međutim, i ovog puta iz njihove borbe izašao kao pobjednik; ovog je puta slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri odrađene runde. Tijelom najvećeg dijela triju četverominutnih rundi iskusni je Brazilac kvalitetnije kontrolirao situaciju na parteru i strpljivo napredovao u građenju pozicija. Najistaknutiji pokušaj "submissiona" u meču jest Smithov pokušaj trokuta, no iz njega se Glover glatko izvukao bez većih problema, a na temelju svega viđenog - i zasluženo slavio.

"Main event" je bio rezerviran za meč između Craiga Jonesa i Felipea Pene, u kojem smo, tijekom 12 minuta regularnog dijela gledali vrlo izjednačenu borbu u kojoj se nijedan borac nije uspijevao u potpunosti nametnuti. Otišlo se tako u produžetke (EBI), a na koncu je slavio Jones, inače BJJ trener Alexandera Volkanovskog. Australski grappler, osvajač dviju ADCC srebrnih medalja, pobijediio je bivšeg ADCC apsolutnog prvaka i jednog od najdominantnijih grapplera prošlog desetljeća zahvaljujući bržem vremenu bijega. Što se tiče rezultata ostalih borbi na "cardu", dvostruki osvajač ADCC medalje, Nicholas Meregali pobijedio je Cyborga Abreua "armbarom" u produžecima. Helena Crevar pobijedila je nositeljicu crnog pojasa Emily Fernandez "rear naked chokeom", dok je meč između dvostrukog NCAA prvaka, hrvača Romana Brava-Younga i sedmoplasiranog izazivača UFC-ove muha kategorije, Alexa Pereza, završio bez pobjednika.

Invitational turnir, u kojem je sudjelovalo osam boraca (Nick Rodriguez, Dan Manasaoiu, Felipe Andrew, Vagner Rocha, Gabriel Arges, Fedor Nikolov, Haisam Rida i Roberto Jimenez) donio je pregršt akcije, te sadržajnih i zanimljivih mečeva prepunih atraktivnih poteza, poluga i gušenja. Pobjednik turnira i osvajač nagrade od 30.000 dolara je Nick Rodriguez, koji je u finalu pobijedio Manasaoiua, završivši u produžecima RNC-om, nakon što se ranije obranio od pokušaja armbara. Na putu do finala Rodriguez je svladao Jimeneza i Rochu.

Linker
26. travanj 2024 22:22