Ostalo

(VIDEO) UFC-ov borac okušao se protiv ponajboljeg ‘grapplera‘ na svijetu: Meč je potrajao manje od dvije minute

Craig Jones (donji) vs. Gerald Meerschaert (gornji)

 Screenshot (twitter, Ufc Fight Pass)
Iskusni Gerald Meerschaert nije se dobro proveo u grappling obračunu s Craigom Jonesom

Craig Jones proteklih nekoliko godina na glasu je kao drugi najbolji ‘‘grappler‘‘ na svijetu. Ispred njega je neprikosnoveni Gordon Ryan, ali nekoliko je imena koja imaju svoje argumente za drugo mjesto.

Craig Jones jedan je od njih, a ukoliko ne pratite ‘‘grappling‘‘, Jones vam je možda poznat kao tip koji bude u kutu Alexandera Volkanovskog i zadužen je za poboljšavanje njegovih ‘‘grappling‘‘ vještina. Jones i je onaj tip koji nerijetko pokušava isprovocirati Khabiba i Makhacheva navodeći kako sambo vještine nisu dorasle BJJ vještinama, ali privlačenje njihove pažnje ne ide mu pretjerano dobro.

No, danas ćemo vam pisati o najnovijem Jonesovom ‘‘grappling‘‘ meču. Australac je nastupio na Polaris 26 eventu, a tamo je imao interesantnog protivnika. Gerald Meerschaert htio se okušati protiv ponajboljeg ‘‘grapplera‘‘ na svijetu, a Meerschaert je inače UFC-ov borac srednje kategorije.

Meč između njega i Jonesa nije dugo potrajao. Craig Jones trebao je manje od dvije minute kako bi završio iskusnog UFC-ovog borca. Brzo je Jones došao do leđa Geralda Meerschaerta, skočio je na leđa MMA borca i odveo je borbu u parter. Bio je to početak problema za Meerschaerta, a nakon 80-ak sekundi dvoboja, Meerschaert je tapkao na stražnje gušenje (‘RNC‘).

Gerald Meerschaert inače je MMA borac, ali poznat po svojim BJJ vještinama. Čak 27 pobjeda u karijeri upisao je ‘‘submissionom‘‘ i nositelj je crnog pojasa. Nitko u povijesti UFC-ove srednje kategorije nije upisao više pobjeda ‘‘submissionom‘‘ (9) od Geralda Meerschaerta, ali Craig Jones ipak je neka viša razina.

Nije ipak Jones nepremostiva prepreka za sve MMA borce. Krajem 2021. godine Jones je izgubio ‘‘grappling‘‘ meč protiv UFC-ovog velteraša, Seana Bradyja. Brady je uspio držati Jonesa u donjoj poziciji kroz cijelu borbu i odlukom sudaca došao je do pobjede. Sean nije uspijevao proći gard Craiga Jonesa, ali Craig Jones ništa konkretno nije učinio iz donje pozicije i upisao je poraz protiv UFC-ovog velteraša.

Meerschaert se nije uspio nametnuti na isti način i jako brzo je osjetio stisak Craiga Jonesa.

Linker
01. svibanj 2024 13:41