Ostalo

(VIDEO) ‘Žalosno je da se spušta na ovu razinu‘: Pogledajte novi sparing Chimaeva i sina ozloglašenog čečenskog vođe

Khamzat Chimaev i Ali Kadirov (lijevo) | Chimaev na treningu kod Kadirova

 Screenshot (instagram, Ali Kadirov)
Jedan od najpopularnijih UFC-ovih boraca i dalje gaji dobre odnose sa čečenskim vođom i njegovom obitelji

Prijateljstvo Khamzata Chimaeva i ozloglašene obitelji Kadirov jedna je od kontroverznijih tema u MMA javnosti. Mnogi Chimaevu zamjeraju jer je u dobrim odnosima s Ramzanom Kadirovim, čečenskim diktatorom kojem se na leđa stavljaju brojni zločini.

Naravno, postoji i ona strana koja ističe kako Chimaev vjerojatno nema izbora, jer nije dobra ideja ljutiti opasnog diktatora poput Kadirova, posebno ako imate obitelj ili rodbinu unutar čečenskih granica.

Radi li se o prijateljstvu iz straha ili o istinskom prijateljstvu, vjerojatno samo Chimaev zna. Osim zajedničkih druženja, Chimaev nerijetko i trenira sa sinom Ramzana Kadirova. Puno puta imali smo prilike gledati raznorazne snimke njihovih sparinga, a najnovija snimka danas kruži društvenim mrežama.

Chimaev i Ali Kadirov u jednom trenutku jedan drugog pogađaju krošeima u bradu, a sudeći prema videu, Chimaevu su blago i ‘‘zaklecala‘‘ koljena. Naravno, gotovo nitko ne vjeruje da Ali Kadirov uistinu tako dobro parira Chimaevu.

‘‘Žalosno je vidjeti Khamzata da se spušta na ovu razinu.‘‘, jedan je od komentara na snimku tog sparinga, a mnogi spočitavaju Chimaevu da iz straha prema Kadirovu, dopušta njegovom sinu da ga pogađa čistim udarcima na sparinzima.

Ali Kadirov inače je profesionalni borac, a svoj debi odradio je krajem prošle godine, još kao 16-godišnjak. Ali je debitirao pod okriljem ACA (Absolute Championship Akhmat) organizacije, a radi se o organizaciji njegovog tate. Meč je u očima mnogih naišao na ismijavanje, a mladi Kadirov došao je do pobjede tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Istina da njegov debitantski meč nije izgledao dobro, ali radi se o jakom mladom dečku koji bi trenirajući uz Chimaeva mogao napredovati.

Linker
03. svibanj 2024 18:25