Ostalo

(VIDEO) Zuluzinho proslavio pobjedu nokautom pa saznao da borba nije gotova i na kraju izgubio

 screenshot
Neobičnu situaciju doživio je u svojoj novoj borbi Wágner Conceição Martins poznatiji kao Zuluzinho

S priredbe ruske AMC promocije, koja se u utorak 23. veljače održala u Sočiju, dolazi nam jedna vrlo neobična situacija, čiji je glavni akter svim borilačkim fanovima dobro poznati brazilski gorostas Zuluzinho. Popularni "Zulu" dobio je poziv okušati se protiv do sada neporaženog ruskog borca Yusupa Shuaeva i u jednom je trenutno bio uvjeren da mu je nanio prvi poraz u karijeri. No, bio je u krivu.

Da objasnimo što se točno dogodilo. Zuluzinho je pred sam kraj prve runde pogodio udarac kojim je Rusa bacio na pod, a onda je i krenuo na njega, nakon čega je sudac uskočio između njih, a istovremeno je zasvirao znak za kraj runde. Vjerojatno misleći kako se radi o znaku za kraj borbe, Zuluzinho je krenuo slaviti, no brzo su ga razuvjerili i objasnili mu kako je u krivu, odnosno da sudac nije prekinuo borbu slijedom tehničkog nokauta, nego je uskočio zbog kraja runde.

42-godišnji brazilski dvometraš tako se morao vratiti u borbu te je na kraju istu izgubio većinskom odlukom sudaca. Naime, čini se kako se Shuaev kondicijski dovoljno dobro pripremio da je mogao Zulua pogađati pojedinačnim udarcima te izbjegavati njegove napade ili pokušaje kontre. Tako je tom taktikom u preostalih deset minuta napravio ono što je trebalo za pobjedu.

Zuluzinho je tako došao do prvog poraza nakon niza od tri pobjede ostvarene na priredbama srpskog Megdana, gdje je postao prava atrakcija i vjerojatno će mu Aleksa Balašević ponuditi još koju borbu u njegovoj promociji. Ova iz Rusije samo je dokaz da i 17 godina nakon prve profesionalne borbe još uvijek možeš platiti danak neiskustvu.

Pogledajte što se točno dogodilo.

Linker
23. travanj 2024 11:12