Ostalo

Vitor Belfort bivšeg prvaka nazvao najgorim predstavnikom MMA-a: ‘Moja kći bi ga nokautirala‘

Vitor Belfort
 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Vitor Belfort poprilično je iziritiran činjenicom da će Tyron Woodley boksati protiv Jakea Paula

Pomalo je ironično da se Belfort dotiče ovakvih stvari u negativnom kontekstu. Naime, prije desetak dana legendarni Brazilac je ugovorio borbu protiv Mikea Holstona, poznatijeg kao ''The Real Tarzann''. Radi se o momku koji je veliki ljubitelj životinja i divljine, a slavu je stekao na Instagramu gdje ga prati preko šest milijuna ljudi. Popularni ''Tarzann'' nema nikakvog borilačkog iskustva, a njihova borba bi se trebala održati ovoga vikenda, točnije 19. lipnja.

Ipak, to nije spriječilo ''The Phenoma'' da se dotakne borbe bivšeg prvaka UFC-ove velter kategorije Tyrona Woodleyja koji će odmjeriti snage sa sve popularnijim Jakeom Paulom. Brazilskog veterana posebno iritira izbor protivnika od strane mlade Youtube zvijezde. Podsjećamo, Jake Paul je u svojoj posljednjoj borbi nokautirao Bena Askrena u prvoj rundi.

''Nemam ništa protiv njih (youtubera). Zarađuju novac, no oni nisu boksači. Tyrona Woodleyja nokautirao bih jednom rukom. Askren? Ne vrijedi ga niti spominjati. Tip je hrvač, odličan hrvač no moje dijete ga može prebiti. Moja kći Victoria može nokautirati ta dva tipa zato što oni ne znaju boksati. Moja djeca boksaju od djetinjstva.'', izjavio je Vitor Belfort u intervjuu za ''MMA Fighting''.

Belfortu očito nije najbolje sjelo što Jake Paul nije odabrao njega kao sljedećeg protivnika, unatoč Vitorovim prozivkama. Smatra kako mlađi od braće Paul taktički bira MMA borce koji su prvenstveno hrvači jer zna da protiv njih ima šanse.

''Mislim da su borci poput Woodleyja i Askrena najgori predstavnici MMA-ja. Mogu se boriti s obojicom u istoj noći te ih nokautirati. On ne bi preživjeli niti dvije runde sa mnom, a predstavljaju MMA na boksačkoj sceni.'', dodao je Vitor Belfort.

Poprilično samouvjerene izjave 44-godišnjeg Brazilca koji je posljednju MMA pobjedu upisao još 2017. godine pobjedivši Natea Marquardta. Godinu nakon toga izgubio je od Lyota Machide te je zatim objavio kako se umirovljuje. Mirovina je bila kratkog vijeka jer je 2019. godine potpisao s ''ONE Championship'' promocijom, no azijsku promociju napustio je prije nego li je upisao debi. Lako je moguće da Belfort eventualnu pobjedu protiv ''Tarzanna'' iskoristi za dodatno prozivanje nekoga od braće Paul.

Linker
02. svibanj 2024 00:07