Ostalo

Vraća se KSW! Poznat datum priredbe koju predvodi okršaj dvojice prvaka!

KSW pojas
 Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Poljski MMA gigant vraća se na scenu! KSW je u srijedu poslijepodne službeno najavio prekid 'korona pauze', a samim time i novu priredbu!

Najbolja europska MMA promocija vraća se 11. srpnja sa KSW 53 priredbom koja će se održati u Varšavi, a trenutno su službeno potvrđena dva okršaja.

"Vrlo sam uzbuđen što konačno mogu potvrditi povratak KSW-a. Zbog pandemije je prošlo već šest mjeseci od naše posljednje priredbe, a nama je to izgledalo kao čitava vječnost", izjavio je za MMA Fighting predsjednik promocije Martin Lewandowski.

U glavnoj borbi večeri za ujedinjenje titula u lakoj kategoriji borit će prvak Mateusz Gamrot (15-0-1 nc) i vlasnik privremenog pojasa Norman Parke (28-6-1-1 nc). Dok bi u sunaslovnom meču priredbe trebali gledati Marcina Wrzoseka i Borysa Mankowskog.

"Ova priredba održat će se u studiju u Varšavi i na njoj ćemo gledati veliku trilogiju rivala Normana Parkea i Mateusza Gamrota. Imam osjećaj da će to biti jedan od najvećih europskih okršaja ikad. Sretan sam što smo dogovorili taj meč za naš povratak. Na 'cardu' će se naći neke od najvećih poljskih KSW zvijezda poput bivših prvaka Marcina Wrzoseka i Borysa Mankowskog, a namjeravamo najaviti još nekoliko iznenađenja. Ovo je također prvi KSW event kojeg će fanovi diljem svijeta moći UŽIVO gledati na našoj novoj KSW aplikaciji, ali i KSWTV.com", dodao je Lewandowski.

Bivši UFC-ov borac Parke će u glavnom meču večeri loviti šestu pobjedu u nizu. S druge strane, Gamrot je neporažen u dosadašnjoj karijeri koja broji 15 pobjeda i jedan 'no contest' koji se zbog slučajnog uboda u oko dogodio upravo u meču s Parkeom. Ta se borba odvila na KSW 40 priredbi koja se održala 2017. godine, a bio je to tada drugi susret ovog dvojca nakon KSW-a 39 na kojem je Gamrot slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Podsjetimo, KSW 53 trebao se održati 21. ožujka u Atlas Areni u Lodzu, ali je otkazan zbog pandemije koronavirusa. Taj je event, nakon ozljede Mariusza Pudzianowskog, trebao predvoditi aktualni KSW-ov prvak u velter kategoriji Roberto Soldić, a protivnik hrvatskog nokautera trebao je biti MMA veteran Marius Žaromskis.

Za istu su priredbu tada bili najavljeni mečevi Stipe Bekavca (vs. Przemyslaw Mysiala) i Denisa Stojnića (vs. Michal Wlodarek), ali u ovim trenucima nije poznato hoće li itko od spomenutih pronaći svoje mjesto i na ovom događaju.

Linker
15. travanj 2024 11:23