Ostalo

Wanderlei Silva doživio neuspjeh na izborima u Brazilu: ‘Moram još puno toga naučiti‘

Wanderlei Silva

 Instagram (wanderlei Silva)
Osvojio je premalo glasova, ali je zahvalio svima koji su zaokružili njega

Početkom prošlog mjeseca legenda i veteran MMA sporta Wanderlei Silva objavio je kako ponovno kreće u političku karijeru, a kandidirao se za zamjenika predsjednika Parane. Nalazio se Wanderlei na listi ‘‘Progresivne partije‘‘, a radi se o socijaldemokratskoj stranci koja surađuje sa Jairom Bolsonarom.

‘‘Donio sam ovu odluku jer se puno ljudi žali na stanje u ovoj zemlji. Puno njih govori kako ovdje ništa ne funkcionira, a kako bi promijenili taj scenarij, kandidiram se za zamjenika predsjednika države Parana. Naša država nikad nije imala sportaša u upravi i ja sam tu da to promijenim‘‘, rekao je tom prilikom Silva.

No, izgleda kako ipak nije bio uspješan. Kako kažu službeni podaci, prikupio je 13907 glasova, a da bi dobio mjesto u Kongresu, trebao ih je skupiti točno 61500. Bio mu je ovo drugi pokušaj da dođe na to mjesto, a prvi puta je pokušao na izborima 2018. godine.

Wanderlei je nakon izbora na svom Instagram profilu zahvalio svojim biračima te je poručio da je puno toga naučio, ali da ima još puno za naučiti. Nakon toga je nastavio kampanju za Bolsonara, a drugi krug izbora se u Brazilu održava za četiri tjedna.

Iako je po drugi puta doživio neuspjeh u političkom svijetu, to sigurno neće zaustaviti ‘‘Axe Murderera‘‘. Ukoliko se pak odluči za trenersku karijeru, njegov sin Thor je prije nekoliko dana odradio svoj prvi amaterki MMA meč koji je i pobijedio tako da će se svakako imati čime baviti.

Linker
26. travanj 2024 20:50