Ostalo

Wanderlei Silva potpisao za Bare Knuckle Fighting Championship

Wanderlei Silva
 screenshot/Youtube
Wanderlei Silva novo je ime u nizu poznatih boraca koji su odlučili obrobati se u boksu bez rukavica. Legendarni borac potpisao je ugovor BKFC promocijom i uskoro se očekuje njegov debi nastup.

Vijest o dolasku "Axe Murderera" u sve popularniju promociju prvi je prenio Fansided. To je zapravo nastavak na priču koja je isplivala početkom mjeseca, a prema kojoj se u BKFC-u trebala održati borba Silve i Marka Hunta. Na kraju se ispostavilo kako je to netočna glasina, no dolazak legendarnog Brazilca u promociju ipak se dogodio.

Za Silvu borba bez rukavica neće biti ništa novo, budući da je svoju karijeru upravo na taj način započeo. Riječ je 1996. godini, kad je više puta ušao u vale tudo borilište. Za one koji nisu upoznati s tim pojmom, dovoljno je reći kako je vale tudo disciplina jako slična današnjeg MMA-u, uz dodatak kako rukavice ne postoje, a i udarci glavom (headbutt) te u svijetu popularni "soccer kickovi". Bit će to svojevrsni povratak velikog Silve korijenima.

Službena objava Silvinog dolaska u promociji dogodit će se 19. listopada na eventu koji predvode njegovi sunarodnjaci Gabriel Gonzaga i Bigfoot Silva. Što se tiče Silvinog prvog nastupa, on bi se trebao dogoditi početkom iduće godine.

Silva je imao borilačku pauzu od 2013. do 2017. godine, od kada je odradio dva nastupa. Upisao je poraza od Chaela Sonnena i Quintona Jacksona u Bellatoru, no u obje te borbe je pokazao kako i dalje zna udariti.

Linker
19. travanj 2024 14:30