Ostalo

Werdum otkrio kako nije u mirovini, no kako nije siguran ni što ga može vratiti u MMA borilište

Fabrizio Werdum

 screenshot (YouTube, PFL)
Čini se da je jedna velika borilačka karijera došla svome kraju

Mnogi su se iznenadili kad na popisu boraca četvrte sezone PFL-a nisu vidjeli ime Fabricija Werduma, posebno nakon svih nesretnih okolnosti koje je doživio u prošloj sezoni. Podsjećamo, u njoj je nastupio jednom i to u prvom kolu. Tada je Renana Ferreiru uhvatio u zahvat na koji je ovaj tapkao. Werdum je zahvat nakon toga pustio, no sudac tapkanje nije vidio te se borba nastavila, nakon čega je Fabricio nokautiran.

Podnio je Fabricio prigovor na taj ishod i on mu je uvažen te je borba poništena. U drugom kolu trebao se boriti protiv Brandona Saylesa, no nedugo prije nastupa otkazao je borbu iz medicinskih razloga. Tako je neslavno završila njegova PFL avantura. U početku se mislilo za prvu sezonu, ali čini se i konačno. Fabricio je jednostavno odustao od drugog pokušaja pa se postavlja pitanje znači li to i kraj njegove karijere?

"Borcu je tako nešto izuzetno komplicirano reći nakon što se aktivno bori 24 godine. Čak i moja supruga mi savjetuje da kažem kako sam u mirovini i kako sam gotov. No, rekao sam joj da tako što neću izreći", objasnio je svoje trenutno stanje Werdum u razgovoru za AG Fight.

Neke stvari u životu su mu se promijenile. Dugo vremena pripremao se u Kaliforniji, u Kings MMA timu Rafaela Cordeira, no već neko vrijeme živi ponovno u Brazilu. Zapravo, preko godinu dana. Otkrio je čak i kako mu se smanjila motivacija, odnosno da više ne prilazi svemu s istim žarom. No, i dalje ne može samom sebi reći da se više nikad neće boriti, iako stav prema tome svemu ima.

"Razgovarajmo o MMA-u. Mislim da bi mi teško bilo vratiti se jer to zahtijeva jako puno posvete i odricanja. Morao bih dva ili tri mjeseca biti u Americi, a ja evo već godinu i tri mjeseca živim u Brazilu. Da se pojavi ponuda za boksački meč, prihvatit ću je. Ali MMA, ne. Morala bi biti ponuda van ovog svijeta da me navede da prestanem raditi ono što radim sada", potvrdio je.

Sve u svemu, čini se da je još jedna velika MMA karijera gotova. Karijera koja je mogla imati malo drugačiji kraj, no jednostavno nije išlo. I dalje će iza njega ostati svi veliki rezultati koje je postigao, prije svega osvajanje titule UFC prvaka, ali i pobjeda nad tada najdominantnijim borcem svijeta, Fedorom Emelianenkom, koju je ostvario u borilištu Strikeforcea.

Ukupno je u karijeri Fabricio upisao 24 pobjede, devet poraza i jednu neodlučenu borbu.

Linker
17. travanj 2024 13:21