Ostalo

Yaroslav Amosov gostovao je u MMA Houru: ‘Najbolji sam velteraš na svijetu i spreman sam to dokazati‘

Yaroslav Amosov

 Williams Paul/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
29-godišnji Ukrajinac prepun je samopouzdanja nakon sjajnog izdanja na eventu u Dublinu

Ukrajinac Yaroslav Amosov (27-0) oduševio je nastupom proteklog vikenda na Bellator 291 eventu. Od prve do posljednje sekunde Amosov je dominirao protiv Logana Storleyja i došao je do prve obrane titule Bellatorovog prvaka u velter kategoriji.

Amosov je u kavez ušao nakon nešto manje od dvije godine izbivanja iz kaveza, a pauza se oduljila zbog ratnog stanja u njegovoj Ukrajini. Yaroslav je također bio na bojištu i sudjelovao je u obrani svoje države, ali na nagovor suboraca, odlučio je napustiti bojište i braniti svoju titulu prvaka.

Pristao je Amosov na taj prijedlog, jer je shvatio da bi Ukrajincima puno značilo vidjeti ga kako brani titulu prvaka na velikoj sceni. Veliku je motivaciju imao u slanju poruke svom narodu, a nema sumnje da je svojim nastupom podigao moral svojim suborcima.

‘‘Bila je to jako velika motivacija. Kad gledam slike, prisjećam se svega što se dogodilo. Bio sam jako motiviran, jer sada je jako teško u Ukrajini, a ja ovu pobjedu i pojas dajem Ukrajini. Mislim da je to dobra stvar.‘‘, započeo je Amosov i otkrio je kako dugo nije niti razmišljao o svojoj MMA karijeri.

‘‘Prije godinu dana, razmišljao sam kako se možda nikada neću vratiti MMA-u, jer nisam mogao biti siguran da ću ostati živ kroz sljedećih pet minuta. Nisam više niti razmišljao o MMA-u. Samo sam mislio na svoju državu, moje ljude i prijatelje koji su bili sa mnom u vojsci. Ponekad sam trenirao samo zato što je to dobro za moj oporavak, za moju glavu (psihičko stanje).‘‘, objasnio je Yaroslav.

Nakon sjajnog nastupa Amosova na Bellator 291 eventu, poteglo se pitanje ‘‘koliko daleko Amosov može dogurati u UFC-u‘‘, odnosno gdje kotira među najboljim velterašima na svijetu. Neki idu toliko daleko da ga smatraju najboljim u na svijetu u kategoriji do 77 kg, a s time se slaže i Ukrajinac.

‘‘Mislim da svi sportaši shvaćaju da sam broj 1, naravno. Ja sam najbolji na svijetu. Ako se prvaci ostalih promocija žele boriti protiv mene, neka dođu u Bellator i borit ćemo se.‘‘, poručio je Amosov.

Naravno da prvak UFC-a, kao niti ostali top izazivači unutar UFC-a neće doći u Bellator, niti će UFC pristati da se njihovi borci bore protiv Bellatorovih. Amosov će morati preći u UFC ako želi dokazati da je najbolji na svijetu, jer najbolji borci na svijetu nastupaju upravo tamo.

Linker
20. travanj 2024 06:47