Ostalo

Yoel Romero dobio novog protivnika za Bellatorov event u Parizu: Čeka ga bivši FFC-ov borac

Yoel Romero

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Melvin Manhoef morao je otkazati nastup protiv Romera zbog ozljede ruke

45-godišnji veteran Yoel Romero (13-6-0) uskoro će drugi put kročiti u Bellatorov kavez. Nakon poraza od Phila Davisa u devetom mjesecu protekle godine, Romero će nastupiti na Bellator 280 priredbi u Parizu.

Kubanac se prvotno trebao boriti protiv još jednog veterana, Melvina Manhoefa. Nizozemac koji također ima 45 godina, nastup je morao otkazati jer je ozlijedio ruku u sukobu s grupom provalnika koje je spriječio u pokušaju krađe, krajem trećeg mjeseca.

Romero je tako ostao bez protivnika, a portal MMA Junkie otkriva kako je Romero dobio novog suparnika. Alex Polizzi (10-1-0) bit će Romerov protivnik na spomenutoj Bellatorovoj priredbi u Parizu. 30-godišnji američki borac trenutno je u jako dobroj seriji.

Pollizi je slavio u posljednja tri nastupa, a ove godine upisao je jednu pobjedu. Sredinom trećeg mjeseca, gušenjem u trećoj rundi pobijedio je Josea Augusta Azeveda. Polizzi je u karijeri pretrpio samo jedan poraz, a to se dogodilo u 11. mjesecu 2020. godine. Jednoglasnom odlukom savladao ga je Julius Anglickas.

Borac nadimka ''Eazy'' 2019. godine nastupio je i pod okriljem FFC-a, nekoć ponajbolje MMA promocije u našoj regiji. FFC 40 bio je event na kojem se Polizzi borio, a nokautom u prvoj rundi pobijedio je Daniela Jollyja.

Što se Romera tiče, ''Soldier of God'' na pobjedu čeka od 2018. godine i nokauta protiv Lukea Rockholda. Nakon toga uslijedili su porazi od Whittakera, Coste, Adesanye i Davisa. Meč protiv Polizzija održat će se u poluteškoj kategoriji.

Linker
17. svibanj 2022 14:17