UFC

Arlovski izjednačio UFC-ov rekord, ali nije bilo lako: ‘Bio sam uistinu zabrinut‘

Andrei Arlovski

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Iskusni MMA borac tijesnom pobjedom protiv Colliera upisao je svoju 23. UFC pobjedu

Unatoč tome što je prije tri mjeseca navršio 43. godinu života, Andrei Arlovski (34-20-0, 2NC) upisao je četvrtu UFC pobjedu zaredom. Legendarni bjeloruski MMA borac podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Jakea Colliera.

Druga je to pobjeda u ovoj kalendarskoj godini za Arlovskog, a obje je upisao podijeljenom sudačkom odlukom. U drugom mjesecu savladao je Jareda Vanderuu, a pobjeda protiv Jakea Colliera poprilično je značajna za ''Pitbulla''.

Bila je to ukupno 23. pobjeda za Arlovskog koji je sada izjednačen na vrhu UFC-ove vječne ljestvice, kad je broj pobjeda u pitanju. Jim Miller i Donald Cerrone također su na 23, a Demian Maia iza njih je s 22. Miller i Cerrone još uvijek su unutar promocije, tako da bi promjene na vrhu mogle biti česte.

Jako tijesnu borbu odradili su Collier i Arlovski, a jedan od sudaca meč je bodovao 30-27 u korist Colliera. Arlovski je opisao kako se osjećao u tom trenutku.

''Puno mi znači pobjeda, ali bio sam uplašen. Moji treneri i ja smo se bojali da odluka neće otići na moju stranu. Spomenuo sam uoči borbe da bih se trebao pridržavati taktike, a to nisam učinio. Jako sam uzrujan i bio sam uistinu zabrinut kad je prvi sudac sve tri runde dao Jakeu.'', započeo je Arlovski na konferenciji za medije nakon borbe, a zatim je dodao:

''Imam odlične trener, samo moram uklopiti sve segmente zajedno.''

Arlovski trenutno nije rangiran i u posljednje vrijeme služi kao svojevrsni ''gatekeeper'' za ulazak u top 15. Mnogi novopridošli UFC-ovi teškaši često zapnu upravo na Arlovskom, dok su Tom Aspinall i Jairzinho Rozenstruik posljednja dvojica koja su prošli taj ispit. Hoće li Arlovski sada dobiti priliku boriti se protiv rangiranog protivnika ili će nastaviti s ulogom ''gatekeepera'', odluka je UFC-ovim ''matchmakerima.''

Linker
26. travanj 2024 12:00