Ostalo

Yoel Romero drugu borbu u Bellatoru odradit će protiv jednog od najvećih nokautera svih vremena

Yoel Romero

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
89 godina zajedno imaju sudionici ove Bellatorove borbe poluteške kategorije

Žestoka je bila najava dolaska Yoela Romera u Bellator, odnosno prelazak iz UFC-a u redove glavne konkurentske promocije. Iako je već duboko zašao u peto desetljeće, Kubanac je i dalje fenomen koji glasi za jednog od najopasnijih boraca svijeta pa je to bila velika vijest, a još je veća bila kad je isti uparen u turnir poluteške kategorije protiv Anthonyja Johnsona.

Nažalost, Romero se ozlijedio i borba protiv Johnsona je otpala, kao što je i Romero otpao iz turnira, koji je u 2021. godini prošao kroz četvrtfinalne i polufinalne borbe. Romero je u Bellatoru napokon debitirao u ruj Loše po Romero je to što mu je to bio četvrti poraz u nizu, iako sliku pomalo popravlja činjenica da su dva došla u borbama za UFC titulu.

No, sad je vrijeme za novu Yoelovu borbu, a u njoj neće protiv sebe imati borca koji je trenutno na Davisovoj razini. Zapravo, 44-godišnji Romero će čak protiv sebe imati godinu dana starijeg borca.

Radi se o Melvinu Manhoefu, pravoj ikoni borilačkog sporta, koji je profesionalac već punih 27 godina. Kroz njih je ostvario MMA omjer 32-15-1 i kickboxing omjer 38-14, a od tih 70 pobjeda čak 56 je ostvario nokautom. Nećemo lagati ako kažemo da se borio u svim najvećim promocijama osim UFC-a i Pridea, a član Bellatora je od 2014. godine. Nažalost po Melvina, osim po nokautima poznat je i po borbama u kojima je on bivao nokautiran, a njegova brada posebno je slaba posljednjih godina. Znajući koliko jako Romero udara, u ovoj će borbi morati biti posebno pažljiv.

Sve u svemu, ovaj duel koji će se održati 6. svibnja u Parizu, kao sunaslovna borba priredbe koju predvode Ryan Bader i Cheick Kongo, uz sebe donosi veliku dozu uzbuđenja. Manhoef je netko tko je pobjeđivao legende i nikako ne smije biti otpisan, iako bi Romero prema formi i rezultatima u posljednjim godinama trebao biti izrazi favorit. Mi se ovoj borbi zapravo na neki čudan način jako veselimo.

Linker
18. travanj 2024 18:17