Ostalo

Gegard Mousasi: ‘Nadam se da se neću morati boriti protiv Yoela Romera‘

Gegard Mousasi i Roy Jones Jr.

 Instagram
44-godišnjeg Kubanca i dalje bi svi potencijalni protivnici najradije izbjegli

Desetak dana preostalo je do nove borbe Gegarda Mousasija, time i do nove obrane titule Bellatorovog prvaka srednje kategorije. 25. veljače njegov će tron napasti do sada neporaženi Austin Vanderford, što će biti Gegardova prva borba nakon kolovoza prošle godine i nokaut pobjede nad Johnom Salterom.

Jedna druga Bellatorova borba ipak je trenutno ona o kojoj se najviše priča. Ugovorena je za 6. svibnja i Bellatorovu priredbu u Parizu. Riječ je o okršaju Melvina Manhoefa i Yoela Romera. Iako se radi o borcima koji zajedno imaju 89 godina, sve što su do sada napravili garantira uzbuđenje. Borbu nije mogao da ne prokomentira i sam Mousasi, trenutno možda i najveća zvijezda promocije, ali tako da se osvrnuo na to da se njegovi putevi eventualno susretnu s Romerovim.

"Nitko se ne želi boriti protiv Yoela Romera. Zašto bih se htio boriti protiv njega? Ne, nadam se da će ga Melvin pobijediti pa da neće biti potrebe za tim", rekao je uz osmijeh Mousasi u razgovoru s Jamesom Lynchem, osvrnuvši se na posljednje nastupe 44-godišnjeg Kubanca:

"On dolazi iza četiri poraza ili tako tako nešto. No, i dalje je opasan protivnik te borba protiv njega mi uz te okolnosti malo toga dobrog može donijeti. No, ako ju ugovore, prihvatit ću je. Karate je na mojoj strani i tako bih ga pobijedio."

Srećom po Mousasija, Romero je najavio kako će se boriti u poluteškoj kategoriji, unutar koje će i odraditi okršaj protiv Manhoefa. No, nije niti Gegard imun prema istoj te je najavio kako bi mogao pokušati ujediniti titule dvije kategorije. Tada bi Kubanac bio potencijalni protivnik, no prije toga ipak mora popraviti svoj rezime. S druge strane, Gegard bi pri podizanju kategorije vjerojatno odmah dobio napad na titulu.

No, sad prvo mora savladati svog idućeg izazivača, borca koji se nakon 25. veljače nada postati poznat kao prvak Bellatora, a ne kao suprug Paige VanZant.

Linker
23. travanj 2024 08:43