Ostalo

Za jednog od Delijinih najvećih konkurenata PFL-ov turnir je završio, čeka se odluka o još dvojici teškaša!

Bruno Cappelozza 

 ALEJANDRO SALAZAR/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/zuma Press/profimedia
Uz devetomjesečnu suspenziju, Cappelozzi je izrečena i novčana kazna od 11.451 američkih dolara

Devetorica PFL-ovih boraca suočavaju se sa sankcijama Atletske komisije Nevade nakon što su pali na doping testovima obavljenim poslije njihovih mečeve u aktualnoj sezoni turnira navedene promocije. Na mjesečnom sastanku NSAC-a, trojici su izrečene kazne, dok su saslušanja ostale šestorice odgođena i najavljena za kasniji datum, navodi MMA Junkie.

Jedan od kažnjenih boraca je i bivši protivnik Ante Delije iz sezone 2021. godine, Bruno Cappelozza, koji je, nakon pobjede u prvom kolu (nokautom) nad Matheusom Scheffelom bio pozitivan na drostanolon, zbog čega mu je izrečena kazna od 11.451 dolara i devetomjesečna suspenzija, a spomenuta pobjeda preinačena u "no contest". S obzirom da njegova suspenzija istječe tek 7. siječnja, za brazilskog teškaša ovosezonsko je izdanje PFL-ovog turnira završeno. Uoči suspenzije Cappelozza je bio na vrhu teškaške ljestvice sa šest bodova, jednako koliko ima i prvoplasirani Denis Goltsov.

Nadalje, poljski poluteškaš Krzysztof Jotko dobio je šestomjesečnu suspenziju, uz novčanu kaznu od 6.826 dolara, zbog pozitivnog testa na klomifen. Na šest mjeseci suspendiran je i Alejandro Flores, meksički borac perolake kategorije, koji je bio pozitivan na furosemid, zbog čega mu je izrečena i novčana kazna od 2.926 dolara. Jotko je u prvom kolu izgubio od Willa Fleuryja, dok je Flores slavio nad Danielom Torresom, ali mu je ta pobjeda preinačena u "no contest".

Zanimljivo je da je i sam Torres, nekadašnji prvak KSW-a i borac koji u zagrebačkoj Areni (na KSW 51 priredbi) jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Filipa Pejića, također bio pozitivan na nedozvoljena sredstva, odnosno, konkretno, na dronstanolon i amfetamin. O njegovoj sudbini, ali i o sudbini spomenutog Fleuryja (dronstanolon), odnosno bivšeg izazivača za UCF-ov pojas u teškoj kategoriji Thiaga Santosa (klomifen), ali i Rizvana Kunieva (drostanolon, metenolon, boldenon, 19-norandrosteron), Mohammada Fakreddinea (stanozolol, dronastalon, GW1516), te Cezara Ferreire (klomifen, androstanolon) odlučivat će se na sljedećoj sjednici čiji termin još nije utvrđen.

Pri tome, s obzirom na buduće nastupe našeg Delije, valja istaknuti da je Kuniev teškaš i da je u prvom kolu također pobijedio Renana Ferreiru, a ako je suditi prema kaznama i suspenzijama koje su izrečene Cappelozzi, Jotku i Floresu, Dagestancu se, također, "ne piše dobro". Slično vrijedi i za Ferreiru koji je, pak, u prvom kolu teškaškog turniru izgubio od Goltsova. Uz Cappelozzu, PFL-ovo ovosezonsko "heavyweight" natjecanje moglo bi, dakle, završiti za još dvojicu boraca.

Linker
13. travanj 2024 00:59