Ostalo

Završio je prvi dan najjačeg turnira na svijetu: ‘Khabibov blizanac‘ jedan od prvih šest osvajača zlata

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Na rasporedu su bile borbe u šest težinskih kategorija slobodnim stilom

Prvog natjecateljskog dana 11. međunarodnog turnira Zagreb Open, koji se i službeno može hvaliti titulom najjačeg hrvačkog turnira na svijetu ove godine, podijeljeno je prvih šest setova medalja, pišu Sportske novosti.

Na rasporedu su bile borbe u šest težinskih kategorija slobodnim stilom, a svjetski juniorski prvak Indijac Aman Aman prvi je osvajač zlata na ovogodišnjem zagrebačkom turniru, nakon što se "prošetao" ždrijebom u kategoriji do 57 kilograma. Suparnike u četvrtfinalu, polufinalu i finalu redom je, naime, pobijedio tehničkom superiornošću, odnosno protiv svakog je suparnika došao do razlike od deset ili više bodova i time automatski okončao borbe i prije isteka vremena predviđenog za borbu.

Bekhbayar Erdenebat upisao je i Mongoliju na listu osvajača zlatne medalje u Zagrebu otišavši do kraja u kategoriji do 61 kilogram, dok su Vazgen Tevanjan (do 65 kg) i Akaki Kemertelidze (do 70 kg) isto uspjeli za tradicionalne jake hrvačke nacije, Armeniju, odnosno Gruziju.

Rus s bugarskom putovnicom Magomed Ramazanov, poznat i po tome što ga, zbog fizičke sličnosti, oslovljavaju kao "blizanac Habiba Nurmagomedova", proslavljenog MMA borca i UFC prvaka, bio je najbolji u kategoriji do 86 kilograma, dok je čast ostatka svijeta spasio Amerikanac Jason Nolf. On je u finalu kategorije do 74 kg pobijedio, prigodno, Iranca Hosseina Abouzaripashkolaeija.

Srijeda je bila dan bez hrvatskih predstavnika na Zagreb Openu, takav će biti i četvrtak jer su na rasporedu borbe za medalje u preostalim kategorijama slobodnog stila (79, 92, 97 i 125 kg), odnosno dvije kategorije ženskog hrvanja (50 i 55 kg)

Jutarnje kvalifikacije, eliminacijske borbe i repasaži u dvorani 2 Doma sportova odvijat će se od 10.00 do 14:30, a finala su predviđena od 19.00 do 20.30.

Zagreb Open će, inače, ovih dana okupiti preko 600 natjecatelja u Domu sportova, među kojima će biti osvajači 26 olimpijskih medalja, odnosno preko 700 medalja sa SP-a.

REZULTATI - slobodni stil:

do 57 kg: 1. Aman (Ind), 2. Zou (Kin), 3. Karavus (Tur), 3. Vangelov (Bug)

do 61 kg: 1. Erdenebat (Mgl), 2. Dželep (Ukr), 3. Novruzov (Aze), 3. Rzazade (Aze)

do 65 kg: 1. Tevanjan (Arm), 2. Amouzadkhali (Irn), 3. Ebrahimzadeh (Irn), 3. McKenna (SAD)

do 70 kg: 1. Kemertelidze (Gru), 2. Elbakidze (Gru), 3. Zapf (SAD)

do 74 kg: 1. Nolf (SAD), 2. Abouzaripashkolaei (Irn), 3. Gadžijev (Aze), 3. Kuramagomedov (Mađ)

do 86 kg: 1. Ramazanov (Bug), 2. Dauletbekov (Kaz), 3. Švelidze (Gru), 3. Marsteller (SAD)

Linker
19. travanj 2024 21:12