Ostalo

Zhang se javila prvi put nakon gubitka titule: ‘Nadam se da će nam uskoro ugovoriti revanš‘

Weili Zhang
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nakon poraza i prekida koji joj na prvu nije najbolje ‘sjeo‘, Weili Zhang nada se instantnom revanšu

Nakon što prošle godine protiv Joanne Jedrzejczyk odradila 25 minuta fantastične borbe, u kojoj je primila puno štete te jednako tako puno i nanijela, Weili Zhang u svojoj drugoj obrani titule pala već od prvog pravog udarca koji je Rose Namajunas pogodila. Savršeno odmjeren udarac nogom u glavu, loše postavljena obrana dotadašnje prvakinje i sve je vrlo brzo bilo gotovo.

Bunila se Zhang kako je prekid bio uranjen, kako joj je sudac trebao dati priliku vratiti se i odmah u Octagonu nije bila spremna priznati kako je bila onesposobljena za nastavak borbe. Ipak, kad se sve slegnulo, odlučila je iznijeti svoj službeni stav.

Kineskinja se javila na Instagramu, pošteno priznavši poraz, ali isto tako zatraživši ugovaranje što skorijeg revanša, s ciljem vraćanja titule u svoje vlasništvo.

"Želim čestitati Rose na pobjedi. Vratila se nakon poraza. Vjerujem da se ja također mogu vratiti nakon poraza, pobijediti veliku prvakinju, postati legenda tako što ću pobijediti legendu, postat ću tada nova ja. Ranije mi je cilj bio postati UFC prvakinja, ali danas imam viši cilj od toga, hvala ti!", napisala je prvom odlomku Weili, da bi onda nastavila:

"Normalno je gubiti i pobjeđivati. To je UFC. Jessica Andrade, Joanna Jedrzejczyk i Rose, sve su izgubile pa su se vraćale i pokušavale ponovno. Danas sam povećala svoje razumijevanje UFC-a. Vjerujem da se mogu vratiti. Nadam se da će nam UFC uskoro ugovoriti revanš."

Revanš je nešto što je i sam Dana White prokomentirao kao dobru opciju, ali trenutna situacija u kategoriji je takva da se kao potencijalne izazivačice ističu još jedna Kineskinja, Yan Xiaonan, koja je u UFC-u na 6-0 te bivša prvakinja Carla Esparza, koja je uspjela spojiti četiri pobjede u posljednje vrijeme. Da bi stvar bila zanimljiva, njih dvije za 22. svibnja imaju ugovorenu međusobnu borbu. Pobjednica iste svakako bi imala sve reference za napad na titulu, osim ako se UFC uistinu ne odluči za revanš. Pitanje je samo je li ga Zhang nakon samo jedne ranije uspješne obrane zaslužila.

Linker
24. travanj 2024 21:47