UFC

Može li itko na bilo koji način ugroziti Valentinu? ‘Ja se samo želim boriti i nastaviti s poslom!‘

Valentina Shevchenko
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vrlo jednostavan je stav Valentine Shevchenko prema njenin vlastitim šampionskim ambicijama

Petu obranu titule prvakinje UFC-ove muha kategorije upisala je Valentina Shevchenko protiv Jessice Andrade na UFC 261 priredbi, ujedno sedmu pobjedu otkako je toj kategoriji pristupila. Ono što je impresivnije je način kojim je to ostvarila. Od svih njenih protivnica, tek joj je neki značajniji otpor pružila Joanna Jedrzejczyk, u borbi kad je Valentina titulu osvojila, no i protiv nje je na kraju uspjela osvojiti četiri od pet rundi.

Nije nikakav problem reći kako 33-godišnja prvakinja izgleda dominantnije možda čak i od posljednje borkinje koja ju je savladala, Amande Nunes. Sve to uz vrlo visok stupanj aktivnosti, budući da je pet obrana titule ostvarila u razmaku od jedne godine i deset mjeseci. Krenuvši s Jessicom Eye pa preko Liz Carmouche, Katlyn Chookagian, Jennifer Maije te sada i Andrade.

Prije borbe protiv Andrade vjerovalo se kako bi snaga Brazilke mogla Valentini predstavljati problem, no dogodilo se upravo suprotno. Naime, prvakinja je bila ta koja je prezentirala snagu i hrvačku dominaciju, završivši borbu u drugoj rundi, uzevši protivnicu u "crucifix" poziciju te ju završivši udarcima.

Od borkinja iz vrha, nije se još borila protiv trećeplasirane Lauren Murphy, šeste Joanne Calderwood te sedme Viviane Araujo. No, odmah nakon borbe otkrila je kako zapravo nema nikakvih favorita po pitanju protivnice, nego ih i dalje namjerava rješavati sve redom. A trenutno je na jednu pobjedu od izjednačenja rekorda Ronde Rousey po broju najviše uzastopnih obrana titule.

"Kod mene je sve zapravo vrlo jednostavno. Imate ljude koji govore ovo ili ono ime. S druge strane, ja želim napraviti nešto drugačije. Želim nastaviti odrađivati svoje i biti prava borkinja, ne samo netko tko je OK, netko za koga će reći da je prikladno ime. Ne sviđaju mi se takve stvari", rekla je Valentina nakon borbe, dodavši:

"Želim biti vrlo iskrena u onome što radim i nastaviti to raditi u svojoj kategoriji. Nije bitno tko je ispred mene. Želim se boriti protiv njih i potvrđivati se kao bolja od njih."

Ostaje za Valentinu i opcija treće borbe protiv Amande Nunes. Brazilka ju je dva puta savladala, no iza druge su borbe ostali repovi te Shevchenko čak i danas smatra kako su je suci u tom okršaju zakinuli. Ipak, Dana White je rekao kako nema namjeru organizirati borbu između te dvije borkinje, osim ako njih obje to izričito zatraže. Njegova namjera je pustiti obje da u svojim kategorijama grade ostavštinu. Samo je pitanje do kada će svaka imati relevantnih izazivača, posebno natprosječno aktivna Valentina.

Linker
15. travanj 2024 08:26