Ostalo

Životni san Barbare Matić je ostvaren! Veličanstvena Hrvatica osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu!

Barbara Matić

 TOM DUBRAVEC Cropix
Hrvatska judašica trijumfalno je okončala svoj olimpijski marš u francuskoj prijestolnici

Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Aktualna europska prvakinja (2024) i bivša dvostruka svjetska prvakinja (2021, 2022) u finalnoj je borbi pobijedila Njemicu Miriam Butkereit, dominantno promarširala do najviše stepenice pobjedničkog postolja u kategoriji do 70 kilograma te tako svojoj bogatoj kolekciji odličja pridodala ono koje joj je jedino nedostajalo i koje je sanjala otkad se krenula baviti judom; olimpijsku medalju - i to zlatnu!

Splićanka je, dakle, osvojila prvo hrvatsko zlato na Igrama u Parizu, odnosno prvu medalju za hrvatski judo u povijesti Olimpijskih igara.

Barbara je sjajno otvorila meč i već na samom startu zaradila "wazari" te zamalo stigla do prekida, ali nije uspjela zadržati protivnicu u podređenom položaju svih 20 sekundi. S bodom prednosti nastavila je hrvatska judašica finalni obračin, kontinuirano ostavljajući dojam daleko sigurnije, agresivnije i aktivnije borkinje. Butkereit nije imala odgovor na Barbarinu "igru" i praktično se cijelo vrijeme branila od napada hrvatske judašice, uz povremene "alibi" pokušaje iz polugarda. Posljednju je minutu Barbara rutinski odradila i kontrolirala Butkereit, ne dozvoljavajući joj bilo kakvo iznenađenje te suvereno zatvorila borbu i tako stigla do pobjede u najvažnijoj borbi svoje karijere.

Linker
01. kolovoz 2024 12:49