Ostalo

‘Znam da mislite da se brinemo, ali nije tako. Ngannou će nam se vratiti i boriti u MMA-u, a evo i kada!‘

Francis Ngannou

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Plan je svakako taj i da nastavi boksati, kao što je prvotno i dogovoreno

Francis Ngannou ima budućnost u boksu i u MMA-u. To je stav direktora PFL-a Petera Murraya o bivšem UFC prvaku u teškoj kategoriji. Ngannou se krajem prošlog mjeseca oprobao u boksu kada je šokirao svijet borilačkih sportova svojom impresivnom izvedbom protiv WBC prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja.

Toliko je bio dobar da je bacio "Kralja Cigana" u nokdaun tijekom treće runde, ortšao na sudačku odluku i pobijedio na jednoj od kartica, ali je na kraju izgubio podijeljenom odlukom.

Ipak, čak i bez službene pobjede, Ngannouovo izdanje naizgled je otvorilo više prilika nego što se očekivalo. Kamerunac je ranije potpisao ugovor s PFL-om i prije borbe s Furyjem očekivalo se da će imati svoj promotivni debi s MMA promocijom u prvom kvartalu 2024. godine, ali sada postoji interes vidjeti Ngannoua da se bori protiv više boksačkih izazivača visokog profila, a Murray je rekao da ga podržavaju u tom naumu.

"Izveo je nevjerojatan nastup. Svi to znamo i on je stvarno dobio tu borbu. Osvojio je svačija srca, dokazao da su svi bili u krivu, tako da sada idemo na sljedeće poglavlje i sljedeću godinu. Pokrećemo i PPV, a uskoro ćemo otkriti njegovog protivnika za debi u PFL-u, pričekajte nekoliko tjedana. Naravno, nastavit će i boksati i vidjet ćemo hoće li biti revanša s Furyjem. Ako ne, istina je da velik broj teškaša čeka na meč s njim, puno je opcija na stolu. Znam da svi misle da se brinemo, ali stvarno nije tako", kazao je.

Osim svoje borilačke karijere, Murray je ponovio da se dio Ngannouovog sporazuma s PFL-om odnosi na PFL Afriku. Prema Murrayu, uskoro stižu najave o pokretanju PFL Africa 2025. i Ngannouu koji će biti predsjednik. Murray je rekao da su temelji te lige gotovo postavljeni, a Ngannou je predan tome da sve prođe u najboljem redu.

"To će biti veliki dio njegove ostavštine u smislu utiranja puta za sljedeće velike sportaše i borce s afričkog kontinenta", zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 01:38