Regija

Abraham Are ugovorio novi meč: Hrvat nigerijskih korijena zaokret u karijeri tražit će izvan Hrvatske

Abraham Acosta vs. Abraham Are

 Instagram (slam Fighting Championship)
23-godišnji hrvatski borac lake kategorije pokušat će doći do prve profesionalne pobjede

Abraham Are (0-2) domaći je borac koji je proteklih godina najavljivan kao veliki talent i očekivali su se istaknuti rezultati. Nažalost, karijera Hrvata nigerijskih korijena nije započela na najbolji način.

Are je u amaterskim mečevma pod okriljem FNC Armagedona odradio tri meča, a upisao je jednu pobjeda i 2 poraza. Kad su u pitanju profesionalni nastupi pod okriljem FNC-a, Are je odradio dva meča i oba je izgubio. Vidljivo je da Abraham Are ima potencijal za bolje rezultate, a zaokret u karijeri potražit će izvan granica Hrvatske, odnosno u Italiji.

Svoj sljedeći nastup Are će odraditi u subotu (8.7.) pod okriljem talijanske Slam Fighting Championship organizacije. Are nam se javio s određenim informacijama u vezi samog meča, te je istaknuo kako je Slam organizacija podosta poznata na talijanskom teritoriju.

Are će se na eventu u Sieni boriti proti domaćeg borca, a ujedno i svog imenjaka, Abrahama Acoste (3-2-0). 28-godišnji Acosta profesionalnu karijeru započeo je baš kao i Are, s dva uzastopna poraza. Ipak, Talijan je dokaz kako se može doći do zaokreta, jer nakon dva uvodna poraza, upisao je tri uzastopne pobjede. Nadamo se da neće doći i do četvrte pobjede zaredom. Borba će se održati u lakoj kategoriji.

U priopćenju za Fight Site, Are nam je rekao kako u Italiju ide isključivo po pobjedu, a nakon toga će pokušati doći do nastupa u nekim drugim organizacijama. Abraham Are je dodao kako je i zainteresiran za suradnju/sponzorstva u ovom meču, a svi zainteresirani za suradnju mogu mu se javiti putem društvenih mreža.

Abiju želimo puno sreće na meču u Italiji i vjerujemo da će se stvari napokon poklopiti, te da će prekinuti negativni niz poraza.

Linker
02. svibanj 2024 00:10