Regija

Završilo je polufinale četvrte sezone Armagedona: U superborbama Travniček slavio protiv Area, Sinani također slavio

David Travniček

 Instagram, David Travniček
Sada znamo sve finaliste, a održane su i tri superborbe o čemu možete pročitati dalje u članku

Večeras se u sportskoj dvorani u Medulinu održalo polufinale četvrte sezone Armagedona, a gledali smo borbe u bantam, perolakoj, lakoj, velter, srednjoj i poluteškoj kategoriji. Osim turnirskih mečeva, na rasporedu su bile i tri superborbe, kako to i inače FNC radi. Što se večeras događalo na FNC-u, pročitajte u nastavku.

Armagedon 4 – polufinale

Priredbu je otvorila borba u bantam kategoriji između Michaela Marića i Benjamina Abazovića. Pobijedio je Marić ‘‘armbarom‘‘ u prvoj rundi, a tokom cijele runde je do finiša hrvački dominirao Abazovića.

Zatim je uslijedila borba između Erika Pletikosa i Borisa Stanića, i to u perolakoj kategoriji. U meču je Stanić bio bolji, a pobijedio je ‘‘RNC-om‘‘ u drugoj rundi. Do tog trenutka je i vodio, a uspio je upisati pobjedu prekidom.

Sljedeći na redu su bili David Kuš i Leo Ounok, također u perolakoj kategoriji. Ounok je odmah došao do rušenja, a nakon nekoliko minuta je udarcima u parteru počeo nanositi štetu Kušu, koji se verbalno predao.

Došli smo i do lake kategorije, a u prvom turnirskom meču su se sastali Gaj Rukavina i Akoš Deneš. Rukavina je u prvoj rundi u nokdaun bacio Deneša desnim ‘‘swingom‘‘, a iz donje pozicije je Deneš uhvatio trokut, a na kraju je do pobjede došao ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi.

Sljedeća borba je bila ona između Luke Ceranje i Mateja Žvigača, također u lakoj. Bila je ovo otvorena borba, a obojica su bili u nokdaunu. Ceranja je ipak pokazao da je bolji na nogama što je i iskoristio i nokautom pobijedio Žvigača krajem prve runde.

Slijede borbe u velter kategoriji, a prvi su na redu bili Ibraim Mandev i Nikola Pavlović. Mandev je hrvački dominirao te je krajem runde došao do pobjede prekidom, i to ‘‘arm triangle‘‘ gušenjem.

Amir Jugo i David Trivunović su bili dugo polufinale u velter kategoriji. Pobijedio je Trivunović tehničkim nokautom krajem prve runde, a sudac je prekinuo nakon što je iz ‘‘mounta‘‘ Jugo primio puno udaraca bez efikasne obrane.

U srednjoj su se kategoriji borili Frano Brnada i Sevastinau Vasile, a pobijedio je Vasile odlukom sudaca. U poluteškoj kategoriji je Darko Sviben pobijedio Gojka Kalanja.

Superborbe

U prvoj superborbi večerašnjeg FNC-a svoj profesionalni debi je imala borkinja iz pulskog Trojana, Antonija Šibić. Protivnica joj je bila Alice Pisciotta, a Antonija je nakon tri runde slavila odlukom sudaca.

U drugoj borbi su se susreli Abraham Salimon Are i David Travniček. Puno štete je Abraham primio te je bio i u nokdaunu u prvoj rundi, no uspjeli su ući i u drugu rundu. Travniček se dosta ispuhao, ali u drugoj rundi je nastavio te je udarcem u jetru pogodio Abija te je ovaj pao, a sudac je prekinuo meč.

Posljednja borba večeri je bila ona između Demahmeta Sinanija i Emanuela Barossa. Brazilac je u meč ušao sa minus bodom jer je jučer za nevjerojatnih 4,5 kg pao vagu. No, Sinani je posao vrlo brzo riješio te je tehničkim nokautom slavio u prvoj rundi. Bio je to lagan zadatak za Sinanija koji je ovako došao do druge profesionalne pobjede.

Linker
20. travanj 2024 13:13