Regija

Agron Smakići idućeg mjeseca u ringu? Čeka ga ‘Cro Copov‘ stari znanac

Aleksandar Rakić i Agron Smakići

 Instagram (agron Smakići)
Hrvatski boksač pred potpisom je ugovora za svoj drugi ovogodišnji nastup

Jedan od boljih hrvatskih teškaša uskoro bi mogao ponovno u ring. Agron Smakići (18-1-0) nakon poraza od Zhana Kossobutskyija krajem 2019. godine, nastupima se vratio u protekloj 2021. godini. Smakići je lakoćom prošao kroz Andrasa Csomora i Ramazija Gogichashvilija, a pobjednički niz nastavio je u trećem mjesecu ove godine.

Lenroy Thomas (25-6-1) tada se našao na suprotnoj strani ringa, a Smakići je slavio nokautom u trećoj rundi. U intervjuu koji je Smakići proteklog mjeseca odradio za Fight Site, otkrio je kako je postojala mogućnost da nastupi 23. travnja (četvrti mjesec) na priredbi koju su predvodili Tyson Fury i Dillian Whyte. To se nije dogodilo, ali Smakićija bi mogli gledati u šestom mjesecu.

Hrvatski teškaš na svom Instagram ''storyju'' podijelio je zanimljive informacije.

''Velike vijesti. Prihvatio sam meč protiv Jarrella Millera, čeka se potpis ugovora.'', napisao je Smakići, a uz fotografiju je priložen i datum 25. lipnja (šesti mjesec).

image

Story Agrona Smakićija

Instagram (agron Smakići)

Bio bi to veliki meč za Smakićija, jer Jarrell Miller je neporaženi teškaš iza kojeg su 23 pobjede i jedan remi. 2019. godine, ''Big Baby'' Miller trebao se boriti protiv Anthonyja Joshue za titulu svjetskog prvaka, ali pad na doping testu spriječio ga je u tome naumu.

Millera se sjećamo i iz kickboksačkih dana, gdje je dvaput nastupao protiv Mirka ''Cro Copa'' Filipovića. U oba navrata Miller je poražen, a taj sport također je napustio uz pregršt mrlja vezanih uz dopingiranje. 33-godišnji Amerikanac nije nastupao u boksačkom ringu od kraja 2018. godine, a upravo Smakići bi mogao biti njegov protivnik u povratničkoj borbi.

Linker
20. travanj 2024 06:04