Regija

Agron Smakići ipak se neće boriti protiv Jarrela Millera: ‘Bio sam im preriskantan‘

Agron Smakići

 Instagram(Agron Smakići)
Trenutno proživljava najbolje trenutke u karijeri

Jedan od samo dvojice hrvatskih teškaša koji se trenutno nalaze u top 50 na BoxRec ljestvici, Agron Smakići, trebao je ovaj mjesec boksati protiv bivšeg prvog izazivača za pojas Anthonyja Joshue, Jarrela Millera. Iz Millerovog tima su na kraju ipak odustali od potpisivanja ugovora jer su očito shvatili da Agron nije boksač s kojim će moći odraditi povratničku borbu u svoju korist. Smakići je za HRT odradio veliki intervju, a među ostalim je iskomentirao i otkazivanje borbe od strane Millerovog tima.

"Trebali smo se boriti s 'Baby' Millerom koji je trebao boksati s Anthony Joshuom i to je trebao biti veliki šou u Las Vegasu. To sam odmah prihvatio s trenerom čim je došla ponuda, nismo se htjeli puno raspravljati oko toga. Nažalost, promotor je htio tu borbu ali Miller i njegov trener nisu htjeli tu borbu jer im je bilo preriskantno."

Jarrel Miller svoju karijeru je vodio pametno i polako na način da je boksao s dobro rangiranim protivnicima koji mu ne bi predstavljali preveliki rizik, a na kraju ga je to dovelo do pozicije prvog izazivača za tadašnji pojas Anthonyja Joshue. Miller je pao na doping testu, a Joshua je kao zamjenu pronašao Andyja Ruiza od kojeg je na kraju izgubio nokautom. Millerova suspenzija je sada istekla i on se želi vratiti u profesionalni boks, a kao opcija za protivnika mu je do nedavno bio Agron Smakići od kojeg je ipak odustao.

Agron Smakići boksa kao profesionalac već 11 godina, a nakon mnogih problema s promotorskim kućama, lošim menadžmentom i problemima s isplatom Agron konačno proživljava svoje najbolje dane. Na Boxrec ljestvici trenutno zauzima 48. mjesto na koje se probio sjajnom pobjedom protiv Lenroya Thomasa, a nedugo nakon toga zaputio se u kamp Dilliana Whytea kako bi mu pomogao u pripremama za borbu protiv Tysona Furyja. Trenutno pomaže još jednom vrhunskom boksaču u pripremama, Jacku Mulowayiju, koji ovaj vikend boksa s Olimpijskim pobjednikom iz Tokija, Uzbekistancem Bakhodirom Jalolovom. Mulowayi je na izjavi za HRT za Smakićija imao samo riječi hvale:

"Vrlo je brz i ima nevjerojatno brz direkt, snažan je i sviđa mi se to. Borac sam i volim izazove i kada je netko jak kao i ja. Jako sam zadovoljan ovime što sam vidio od njega."

Iako protiv Millera ipak neće boksati, sigurni smo da će Agronu uskoro pristići nova primamljiva ponuda koja će ga još više približiti samome svjetskom vrhu, a kako je izjavio za HRT to mu i je krajnji cilj:

"Biti svjetski prvak, to nam je plan!"

Linker
11. travanj 2024 02:30