Regija

Aleksandar Rakas: ‘Sad sam u potpunosti spreman i vjerujem da sam kompletniji borac od Romanowskog‘

Aleksandar Rakas
 Sebastian Rudnicki/KSW
Možemo reći kako Aleksandar Rakas u svom drugom KSW nastupu nema pravo na poraz

Sedam mjeseci čekao je Aleksandar Rakas (16-8, 0-1 KSW) svoju drugu KSW borbu, nakon što je pretposljednjeg dana siječnja poražen od Michala Michalskog. Dočekao ju je na KSW 63, gdje ga čeka Tomasz Romanowski (13-8, 1-1 KSW). Borac je to čiji omjer na prvu ne izgleda impresivno, ali onda vrijedi navesti kako je većinu poraza nakupio u ranoj fazi karijere. Tako je prije poraza u posljednjem nastupu, kad ga je prekidom savladao Patrik Kincl, imao niz od osam pobjeda, a istima se misli vratiti protiv hrvatskog borca.

Svjestan koliko mu ova borba znači, Rakas u nju ulazi s velikim ulogom.

"Da, ovo mi je svakako borba na sve ili ništa. Dobar protivnik, čvrst momak, ali ja sam spreman i vjerujem u sebe", rekao je Rakas poljskim medijima, koji su natuknuli kako mu KSW nikako ne daje lake protivnike.

Ipak, ova borba ima jednu drugačiju stavku od borbe protiv Michalskog. Nju je Aleksandar odlično započeo, da bi onda neočekivano primio udarac koji je sve preokrenuo. Ono što je bitno je činjenica da je tada uskočio kao zamjenski borac dok je sad ispred sebe imao puni pripremni kamp.

"Moram dati sve od sebe jer imam teškog protivnika. Osim toga, stvari su drugačije. Prošli put sam borbu prihvatio dva tjedna prije održavanja, a još smo imali problem s koronom jer je sve bilo zatvoreno. Sad sam svakako spremniji i mogu pobijediti u ovoj borbi", samopouzdano je objasnio, okrenuvši se na lipanjski poraz svog protivnika:

"Jako se dobrom sjećam njegove borbe protiv Kincla. Romanowski je borac boksačkog stila i pobijedio je ti m svojim stilom jako dobre udarače. Borac je kojo voli ići naprijed. Ja imam vrlo dobre udarce nogama, taktika je spremna i vjerujem da sam na nogama kompletniji od njega. Ode li borba na pod, vidjet ćemo što će se dogoditi."

Ova priredba ponovno će se održati u studiju bez publiku. Je li to u ovakvim okolnosti prednost ili nedostatak, posebno ako se uzme u obzir da protiv sebe ima domaćeg borca?

"Ja sam u kavezu s protivnikom i nije mi bitno tko se nalazi oko nas. Gledam samo prema svojoj pobjedi, ali svakako je ljepše ako je publika prisutna", kratko je zaključio hrvatski velteraš.

Linker
13. travanj 2024 14:54