Regija

Aleksandar Rakić: ‘Neću podcijeniti Jana, ali nisu mi jasne neke stvari iz borbe protiv Glovera‘

Aleksandar Rakić

 Screenshot
Srpski poluteškaš pred borbu protiv Jana Blachowicza ne može znati što očekivati od bivšeg prvaka

Aleksandar Rakić vratit će se u Octagon 26. ožujka, kad će tražiti pobjedu vrijednu osiguranja pozicije izazivača. Ona mu nikako ne bi trebala promaknuti ako dođe do pobjede nad bivšim prvakom Janom Blachowiczem, borcem koji je krajem listopada ostao bez titule, kad je doživio poraz od Glovera Teixeire.

Tako će se Poljak morati vaditi protiv borca u naletu, onog koji je uvjeren kako je već zaslužio napad na titulu te kako je nepošteno preskočen od strane Jirija Prochazke. Takav slijed događanja na kraju je prihvatio te je dogovorio ovu borbu u koju će ući s velikim motivom. S druge strane imat će čovjeka koji je tek ostao bez pojasa, ali koji je isto tako odradio vrlo slabu borbu. Borbu koja je Rakiću dala na razmišljanje.

"Bio sam jako iznenađen. Prije borbe sam razgovarao s prijateljima i trenerima. Pitali su me za tu borbu, a ja sam Janu davao 70 posto šanse. No, Glover je u borbi odradio posao. To mu je bila posljednja prilika u životu i zbog toga je napravio ono što radi najbolje. Krenuo naprijed u stilu Mikea Tysona, dobro pomicao glavu, radio pritisak uz kavez, bacio nekoliko krošea pa ušao u rušenje. Odradio je sjajan posao, kontrolirao je Jana kroz cijelu borbu i onda ga završio", rekao je Rakić u razgovoru za MMA Junkie, ipak dodavši jedno upozorenje samom sebi:

"Ne želim niti namjeravam podcijeniti Jana Blachowicza. On je bio prvak, pobijedio je Israela Adesanyu i imao još nekoliko dobrih borbi u UFC-u. Možda to jednostavno nije bila njegova noć i pretpostavljam da će u borbi protiv mene biti izrazito motiviran. Težak je protivnik, no ja punim 30 godina za par mjeseci, na vrhuncu sam karijere i tako se osjećam na treningu."

Objasnio je još kako ne može prihvatiti način na koji se Jan borio protiv Glovera, posebno nakon prethodnog niza sjajnih nastupa. Upravo zbog toga ne zna što može očekivati, ali svakako zna da mora biti spreman za Janovo najbolje izdanje. Priznaje ipak da se loš dan može svakome dogoditi, samo da je pitanja kako ćeš na njega odgovoriti kad ga kao takvog prepoznaš.

"Netko može biti najspremniji na svijetu pa da se dogodi da nije njegov dan, tako da vjerujem Janu. No, isto tako mislim da je u borbi mogao napraviti puno više nego što je. Primjerice, zašto se u prvoj rundi nije ni pokušavao ustati? Zašto nije stavio svoja leđa na ogradu i iskoristio ju za ustajanje? Nije ni pokušao. Pitao sam se zašto prihvaća toliko dugo borbu na podu. On je sjajan grappler, crni pojas poput Glovera, ali svejedno mi nije jasno. Vidjelo se na kraju da je razočaran. Da ja osjećam da nije moj dan, svejedno bih dao sve od sebe i pokušavao bih završiti borbu što prije mogu. On je sjajan borac i respektiram ga. Ali, već sam rekao da sam ja čovjek na zadatku", zaključio je.

Ovih dana postalo je poznato kako će se borba održati u Columbusu, pred publikom u dvorani. Bit će tako to prvi Rakićev nastup uz pune tribine još od borbe koju je u prosincu 2019. godine odradio u Južnoj Koreji, gdje se borio protiv Volkana Oezdemira.

Linker
25. travanj 2024 04:32