Regija

Hrvatska ima svjetsku prvakinju! Helena Jurišić zlatna na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu

Helena Jurišić

 Vladimir Dugandzic/CROPIX
Hrvatska predstavnica okitila se najsjajnijim odličjem na SP-u u Bangkoku

Sjajne vijesti stižu sa Svjetskog prvenstva u tajlandskom boksu (Muay thaiju). Helena Jurišić u kategoriji do 71 kg osvojila je zlatnu medalju i kući se vraća s epitetom svjetske prvakinje. Helena je u finalu savladala Ruskinju Ekaterinu Bezhan.

Na putu do finala, Jurišić je pobjeđivala predstavnice Bjelorusije i Švedske, a osvajanjem zlatne medalje, članica splitskog Mornara došla je do druge titule svjetske prvakinje. Izuzev Helene Jurišić, hrvatska reprezentacija (8 natjecatelja) vraća se bogatija za još dva odličja.

Ana Bajić (Kickboxing/Muay Thai Mornar Split) kući dolazi sa srebrom, nakon što je u finalu izgubila od ruske predstavnice. Vito Košar (Spartan) okitio se brončanom medaljom u kategoriji mlađih seniora (U-23).

Prvenstvo se održavalo od 04. do 12. prosinca u Bangkoku. Ivan Rudan bio je u službi izbornika reprezentacije, dok su Dario Jurišić i Mario Valentić činili ostatak trenerskog tima. U svakom slučaju, jako dobri rezultati hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje se održalo u kolijevci ovog sporta.

Linker
04. travanj 2024 10:37