Regija

Aleksandar Rakić o porazu od Blachowicza: ‘Najtužniji dan u životu, ali vjerujem da je to Božja volja‘

Aleksandar Rakić

 Screenshot (youtube, Mma Institut)
Sjajni srpski borac gostovao je u brzorastućem srpskom podcastu

Težak poraz pretrpio je Aleksandar Rakić sredinom petog mjeseca ove godine. Najbolji srpski MMA borac borio se protiv Jana Blachowicza, a borbu je izgubio prekidom u trećoj rundi.

Poraz nije težak na način da je Blachowicz izdominirao Rakića ili nešto takvo, nego zbog svih okolnosti i načina na koji je meč završen. Rakića je ‘‘izdalo koljeno‘‘ prvom polovicom treće runde i nije mogao nastaviti meč zbog teške ozljede. Pobjedom nad Blachowiczem, ‘‘Raketa‘‘ bi vrlo vjerojatno postao sljedećim izazivačem za UFC-ovu titulu u poluteškoj kategoriji, a ovako mu je uslijedio mukotrpan oporavak od ozljede, a trebat će mu i barem još jedna pobjeda prije napada na pojas.

Rakić je prije nekoliko dana gostovao u MMA Institut podcastu, sve popularnijem srpskom MMA podcastu koji raste iz epizode u epizodu, a početkom samog podcasta, Rakić je otkrio kako se osjećao, odnosno što mu je prolazilo glavom nakon što se ozlijedio u meču protiv Blachowicza.

‘‘Što se tiče tog 14. svibnja (5. mjesec). Što da kažem, bio sam prazan, totalno prazan. Toliko sam se spremao, 14 mjeseci nisam imao meč. Jednostavno, bio sam u najboljoj formi ikad. 14. svibanj neću nikad zaboraviti jer je do sada najtužniji dan u mom životu. Nisam ostvario ono što sam htio.‘‘, započeo je Rakić, a zatim je nastavio.

‘‘Uvijek učiš iz poraza. Tko zna zašto je to bilo dobro. Ja vjerujem u Boga i takav je plan, takva je Božja volja. Znam da ću se oporaviti, vratiti još jači i postat ću prvakom. Vjerujem u svoje kvalitete i imam dobar tim. Možda smo napravili malu grešku u trening kampu, zato što sam prerano bio na špicu (u vrhuncu forme). Jako sam rano počeo s kondicijskim programom, a već u trećem mjesecu bio sam na vrhuncu. Mi smo se trebali boriti u trećem mjesecu, ali Jan je tada otkazao meč zbog ozljede vrata. Tada sam malo spustio intenzitet, ali uvijek želiš ostati u toj formi, a nisam tijelu dao potreban mir koje je trebalo.‘‘, rekao je Rakić, a dodao je kako su ga treneri savjetovali da smanji tempo, ali on se jednostavno ne zna gurati ništa manje od maksimalnog.

Unatoč ozljedi i činjenici da se sada donekle udaljio od ‘‘title shota‘‘, Rakić djeluje vedro, optimistično i željan je velikog povratka. Kroz gostovanje u MMA Institutu dotaknuo se mnogih zanimljivih tema koje se vežu nastavka njegove karijere, njegovih priprema. što fizičkih, a što mentalnih itd. Isplati se pogledati, a to možete učiniti kroz video koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
13. travanj 2024 23:00