Regija

Alen Babić dobio veliku čast! Tyson Fury pozvao ga je u svoj trening kamp za meč protiv Chisore

Alen Babić

 Yui Mok/PA Images/Profimedia
Sjajni hrvatski boksač svidio se Furyju kao opcija s kojom će se adekvatno pripremiti za Chisoru

Alen Babić velik dio svoje boksačke karijere proveo je kao sparing partner poznatijim i renomiranijim borcima. Često se ‘‘Savage‘‘ nije svidio određenim boksačima zbog svog pristupa i brzo bi završio poslan kući, ali Filip Hrgović dugi niz godina trenirao je zajedno sa ‘‘Savageom‘‘, a preko sparinga s Dillianom Whyteom, Alen Babić se zapravo i probio u profesionalne vode.

‘‘Savage‘‘ je tip boksača koji nikad ne bježi od izazova i otvorenih razmjena. Spreman je konstantno pritiskati, baca jako puno udaraca u svakoj rundi, a iako mu se nekad spočitava da tehnikom zaostaje za najboljima, Babić je tip boksača protiv kakvog nikome nije lako boksati.

Sličan tip boksača je i DereK Chisora. 38-godišnji britanski teškaš neće vas oduševiti nekim lepršavim radom nogu ili prekrasnom tehnikom kojom baca direkte. Ono čime će vas oduševiti jeste srčanost, želja za otvorenim razmjenama i pritisak koji je spreman vršiti na protivnika.

Čini se kako je i Tyson Fury svjestan sličnosti u Babićevom i Chisorinom stilu i stoga je pozvao Babića u svoj pripremni trening kamp za skorašnji meč protiv Chisore. Furyja 3. prosinca (12. mjesec) čeka meč protiv. Vijest je otkrio Babić na svom Instagram profilu.

‘‘Kao što rekoh, nikog neću čekati. Dobio sam poziv od TeamFuryja za sparing kamp. Odmah sam pristao! Izgleda da se sutra vraćam svom omiljenom poslu (spariranju).‘‘, napisao je ‘‘Savage‘‘ u ‘‘storyju‘‘ na Instagramu.

image

Instagram story Alena Babića

Instagram (alen Babić)

Alen je danas objavio i dva ‘‘storyja‘‘ u kojima je naveo da je na putu ka trening kampu Tysona Furyja, a radi se o zbilja velikoj pohvali za našeg boksača, jer svi dobro znamo tko je i što je Tyson Fury na svjetskoj boksačkoj sceni.

image

Instagram story Alena Babića

Instagram (alen Babić)

Babić se i dalje nada odraditi još jedan meč u ovoj kalendarskoj godini, a trening s jednim od najboljih na svijetu svakako će mu dobro doći kao priprema za eventualni meč.

Zanimljiva je stvar što Babić ovaj put nije dio trening kampa Dillian Whytea kojeg 26. studenoga (11. mjesec) čeka borba protiv Jermainea Franklina. Međutim, sigurni smo kako je Babić u dogovoru s Whyteom završio u kampu Tysona Furyja, jer Babić uvijek govori da će biti u timu Dilliana Whytea do samog kraja.

Linker
08. travanj 2024 19:53