Regija

Alen Babić imao je samo riječi hvale za njega: Saznajte tko je talentirani debitant koji otvara FNC 4 priredbu

Alen Babić i Marin Mikulić

 Instagram (Marin Mikulić)
Domaći osječki navijači imat će priliku podržati dvojicu boraca iz svog grada

Sedam borbi čeka nas u sklopu FNC 4 priredbe koja će se sutra od 21:00 sat održati u Osijeku. Inače, radi se eventu koji slijedi nakon finala ovosezonskog Armagedona, a osječka dvorana Gradski vrt ugostit će ovaj spektakl. Imena poput Ivana Erslana, Olija Thompsona, Ivice Truščeka i Saše Milinkovića ističu se kao najzvučnija na cjelokupnom programu. Međutim, nemojte propustiti niti mečeve ostalih sudionika FNC 4 eventa.

Već na samom otvaranju, gledat ćemo borbu koja će zasigurno privući ogroman interes domaće osječke publike. Naime, Osječanin Marin Mikulić odradit će svoj profesionalni MMA debi, a protivnik će mu biti talijanski borac Nicola Pitarello. Meč će se održati u srednjoj kategoriji. 21-godišnji Mikulić član je osječke dvorane Training Academy i trenira pod mentorstvom Ivice Tadijanova, Luke Jurića i Saše Milinkovića.

Radi se o talentiranom borcu koji je godinama nastupao na raznim amaterskim MMA turnirima, kao i na brojnim grappling turnirima u regiji. Gotovo uvijek, Mikulić bi osvajao medalje na takvim turnirima, a nerijetko je osvajao i onu najsjajniju. Naročito uspješan bio je 2019 .godine kad je postao juniorskim prvakom Hrvatske u grapplingu (kategorija do 84 kilograma), a iste godine osvojio je i amaterski MMA turnir koji se održao u zagrebačkom ATT-ju.

U trećem mjesecu ove godine, imali smo ga prilike gledati na FNC-ovoj amaterskoj ligi. Mikulić je ostvario jednu pobjedu, da bi zatim izgubio u polufinalu od osjetno većeg i težeg protivnika. Naime, talentirani Osječanin nastupio je u poluteškoj kategoriji (-93 kg), a na vaganju se pojavio sa samo 88 kilograma. Trebali smo Mikulića gledati i u sklopu ovosezonskog Armagedona, no morao je otkazati nastup.

image

Antonio Plazibat i Marin Mikulić

Instagram (marin Mikulić)

Ranije smo spomenuli kako se radi o klupskom kolegi Saše Milinkovića. Upravo je Milinković predložio organizatorima da pruže Mikuliću priliku za debi pred domaćom publikom, jer Saša smatra kako je Marin više nego spreman za svoj profesionalni debi. Ipak, nije Milinković jedini koji Mikulića smatra spremnim.

Ponajbolji hrvatski boksač Alen Babić također je imao prilike uvjeriti se u sposobnosti mladog Osječanina. ''Savage'' je nedavno gostovao u Training Academyju, a prilikom FNC-ove konferencije za medije, ispričao je koliko ga je oduševio Marin Mikulić.

''Dečki iz Training Academyja pozvali su me na trening i radio sam s njim (Mikulićem) na ruke. Namjerno mu nisam rekao runde, niti išta drugo. Dečko je radio osam minuta bez prestanka. Strašno je spreman i vidim veliki potencijal u njemu. Jako udara i radio je osam minuta bez prestanka, a nije se umorio. Jedva čekam pogledati njegov meč, on mi je jedan od najdražih.'', rekao je ''Savage''.

Treneri iz Training Academyja nerijetko govore kako je Mikulić veliki radnik i očito da mu pohvala ne nedostaje. Međutim, u subotu ga čeka prilika da svoje umijeće pokaže i široj publici. Bolju pozornicu od osječkog Gradskog vrta i domaće publike koja će mu bez sumnje pružiti ogromnu podršku, nije mogao niti zamisliti.

Linker
19. travanj 2024 20:46