Regija

Ilija Brkan protiv Marina Mikulića na FNC 6 priredbi u Karlovcu!

Ilija Brkan, Marin Mikulić, Alen Babić

 Screenshot(instagram, Ilija Brkan, Marin Mikulić)
Vrhunski "match-up" od strane FNC organizacije

Za nešto malo više od mjesec dana čeka nas pravi spektakl u Karlovcu na FNC 6 eventu u kojem će nastupati brojna jaka regionalna imena. Neki od boraca koji bi trebali nastupiti su Vaso Bakočević, Ivan Vitasović, Mario Žgela, Satoshi Ishii i mnogi drugi. Event će se održati 17. lipnja (6. mjesec) u Sportskoj dvorani Karlovac.

Ilija Brkan, za kojeg se znalo da će nastupiti na FNC 6 eventu, sada je dobio i protivnika. Radi se o Osječaninu Marinu Mikuliću koji ima zavidnu amatersku grappling i MMA karijeru u kojoj je osvajao mnoge turnire, a krajem prošle godine upisao je i svoj prvi profesionalni MMA nastup. Tada je prekidom u prvoj rundi pobijedio Nicolu Pittarella iz Italije, te time opravdao očekivanja koja je njegov tim imao. Za MMA debi predložio ga je Saša Milinković, a i sam je inače član osječke dvorane Training Academy. Podršku je tada dobio i od našeg trenutno najuspješnijeg boksača Alena Babića.

Za razliku od Mikulića, Ilija ima nešto više iskustva u profesionalnim borbama. Odradio je do sada tri profesionalna MMA nastupa, u kojima je u dva navrata prekidom ostvario pobjedu, a upisao je i jedan poraz. Najveću pobjedu Ilija je ostvario protiv Jovana Todorovića u meču gdje je nakon teške prve runde uspio meč okrenuti u svoju korist i slaviti prekidom u drugoj rundi. To je svakako bio meč večeri, a Ilija je pokazao šampionski karakter i unatoč velikim problemima u prvoj rundi uspio na kraju slaviti. U svojoj posljednjoj borbi u veljači (2. mjesec) pobijedio je Luku Šafrana gušenjem u prvoj rundi.

Ovo će svakako biti jako težak test za oba borca. Oba imaju predispozicije za pobjedu i podjednake šanse, te su oba borca u svojim posljednjim nastupima upisali pobjede prekidom u prvoj rundi. Koji će od dva mlada prospekta nastaviti grabiti prema većim izazovima, a koji će morati nastaviti brusiti formu i učiti iz pogrešaka vidjet ćemo u Karlovcu za tri tjedna.

Linker
25. travanj 2024 02:15