Regija

Alen Babić iskazao podršku Filipu Hrgoviću i poželio mu brz povratak borbama!

Alen Babić

 Screenshot(youtube, Dazn Boxing)
Iako su godinama već ljutiti rivali, Alen Babić je pokazao podršku

Iako njihovo rivalstvo traje već godinama, nakon što je čuo glasine o tome kako bi Filip Hrgović mogao otkazti meč protiv Zhanga Zhileija zbog smrti svoga oca, Alen Babić je pokazao svu svoju veličinu te na gostovanju u Podcast Inkubatoru uputio svom rivalu riječi podrške, suosjećanja i ohrabrenja.

"Imao je sada smrtni slučaj, jako mi je žao i želim mu samo izraziti sućut. Čuo sam da neće biti meča... Moja velika sućut za oca, želim da se što brže vrati, da se odgodi taj meč protiv Zhanga i da dođe tamo gdje treba biti."

Podsjetimo se, Filipu je prije 2 tjedna umro otac što je utjecalo na cijele njegove pripreme i kamp što je na kraju rezultiralo time da je odgodio borbu karijere. Zhang i dalje želi nastupiti u subotu, iako ta borba ne bi bila eliminacijska za napad na IBF pojas koji trenutno drži Oleksandr Usyk, već samo usputni meč kojim bi ostao aktivan. Vjerojatno smatra kako se ovako iscrpne pripreme koje je odradio za meč protiv Filipa Hrgovića ipak moraju iskoristiti, makar za nekog lakšeg protivnika.

Slično je napravio i Filip Hrgović kada mu je Michael Hunter u posljednji trenutak otkazao borbu. Nije htio dopustiti da mjeseci priprema propadnu pa je iz tog razloga pristao na bilo kakav meč, a zamjenski protivnik mu je tada bio neporaženi srpski boksač koji nastupa pod njemačkom zastavom Emir Ahmatović.

Zhang se i dalje želi boriti protiv Hrgovića i ništa mu ne zamjera zato što kako kaže i sam zna kako je to izgubiti blisku osobu. Ali unatoč cijeloj situaciji pokazao je razočaranje i ne želi dopustiti da mu pripreme propadnu.

Kakvi su daljnji planovi za karijeru Filipa Hrgovića još se ne zna.

Linker
20. travanj 2024 11:56