Regija

Alen Babić nakon meča: ‘Nisam bio uzdrman, ali ovo mi je najteži protivnik dosad‘

Alen Babić i David Spilmont

 Peter Byrne/PA Images/Profimedia
Rovinjanin je četvrtom pobjedom u šest mjesci uspješno okončao uspješnu 2021. godinu

Hrvatski boksač Alen Babić upisao je desetu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Puno teže od očekivanog, Babić je savladao francuskog boksača Davida Spilmonta (11-8-0). ''Savage'' je Spilmonta nokautirao u šestoj rundi i tako je zadržao stopostotni učinak kad su pobjede nokautom u pitanju.

Babić je ususuret meču izjavio kako uistinu ne zna puno o Davidu Spilmontu, no očekivao je laku pobjedu i nokaut unutar prve tri runde. Ipak, Francuz je iznenadio sveprisutne, a niti ''Savage'' ne krije da je ostao iznenađen.

''Bilo je puno teže, moram priznat. Mislio sam da će pasti sam od sebe i to je bila velika pogreška. Nikad nikog ne otpisujte. Uvijek na sebe gledam kao na autsajdera, ovaj put nisam i to je bio velik problem.'', rekao je Alen netom nakon meča.

Puno problema hrvatski boksač imao je krajem druge runde. Spilmont je čistim krošeom pogodio u bradu Alena Babića koji je djelovao poprilično uzdrmano. Dobro se Babić snašao u toj situaciji i ostao je na nogama do kraja runde. ''Savage'' tvrdi kako se s takvim situacijama nosi gotovo svakodnevno.

''Ne, nisam bio uzdrman. Ja tako spariram svaki dan kod kuće. Zahvatio me par puta, nisam to očekivao. Bacao je puno udaraca. Bio je moj najteži protivnik, a borio sam se protiv svjetskih prvaka. Iznenadio me.'', dodao je Alen.

Babić je u najavi meča izjavio kako u narednoj godini ne planira prihvaćati mečeve na ''short notice'', odnosno, ozbiljnije će pristupati narednim koracima u svojoj karijeri. Samo 20 dana uoči priredbe, ''Savage'' je pristao boriti se u Manchesteru, a protivnika je saznao tri dana uoči meča.

''Ovo je bila teška godina i ovo je moj četvrti meč u šest mjeseci. Imao sam operaciju ramena i glupu koronu. Sretan sam što sam godinu završio s 10-0.'', rekao je Alen Babić te se za kraj zahvalio navijačima i poručio im da sve ovo radi isključivo zbog njih, a time je zaslužio pljesak publike u Manchesteru.

Linker
11. travanj 2024 02:16