Regija

Alen Babić napušta tešku kategoriju: ‘Samo dva imena mogu me vratiti‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Neporaženi hrvatski boksač potvrdio je ono što se ranije najavljivalo

Deset mečeva u dvije i pol godine te deset pobjeda nokautom, suma je Alena Babića u teškoj kategoriji, među profesionalnim boksačima. ''Savage'' je munjevito nanizao deset protivnika, a moguće da bi ih bilo i više, ali ga je ozljeda ramena jedno vrijeme udaljila iz ringa.

Iako su Babiću od samih početaka sugerirali kako je presitan za tešku kategoriju te da će se teško nositi s osjetno većim i težim boksačima, ''Savage'' se htio dokazati, a u tome naumu je i uspio. Ipak, 2022. godina donosi nešto novo za njega.

Sam Babić najavljivao je krajem 2021. godine kako planira ipak nešto ozbiljnije stvari u narednom periodu. ''Savage'' neće više uskakati u mečeve na ''short notice'', dva do tri tjedna prije meča, niti će se boriti dvaput u razmaku od devet dana, kao što je učinio u srpnju 2019. godine. Babić tijekom ove godine planira napasti titulu svjetskog prvaka, a to bi se trebalo dogoditi u bridgerweight kategoriji.

Radi se o kategoriji, koju su smjestili između lakoteške (cruisera) i teške kategorije, a njena težinska granica je 101.6 kilograma. Kategorija je implementirana od strane WBC-a, a Kolumbijac Oscar Rivas (28-1-0, 19 KO) prvak je te kategorije. Alen Babić trećerangirani je borac prema WBC-ovoj ljestvici te ima dobre preference za napasti taj pojas iduće godine.

''Dokazao sam se, htio sam 10-0, a to sam i dobio. Sada želim titule u bridgeru i cruiseru. Zabavio sam se, ali sada kreće ozbiljni dio.'', napisao je Babić putem Instagram storyja, na upit vezan za ostanak u teškoj kategoriji.

image

Instagram story Alena Babića

Instagram (alen Babić)

Alen je trenutno posljednji meč u teškoj kategoriji, odradio proteklog mjeseca, točnije 18. prosinca. David Spilmont pokazao se tvrđim nego što se očekivalo, no ''Savage'' je slavio nokautom u šestoj rundi. Čini se kako će to biti njegov posljednji teškaški meč u skorije vrijeme, ali Babić ističe kako ga dva imena mogu vratiti u tešku kategoriju, u bilo kojem trenutku.

''Samo su dvije borbe koje me zanimaju u teškoj kategoriji. Sir Dave Allen u Ujedinjenom Kraljevstvu i 'Kocka' (Filip Hrgović) u Hrvatskoj. Za te dvije borbe, uvijek sam dostupan, nebitno na kojoj se kilaži nalazim.'', dodao je ''Savage''.

image

Instagram story Alena Babića

Instagram (alen Babić)

Inače, 29-godišnji Dave Allen (19-5-2) popularni je britanski boksač. Radi se o borcu sličnog stila kakav gaji Alen Babić, a nerijetko su se njih dvojica javno i prozivali. Međutim, radilo se o prozivkama s puno međusobnog poštovanja, odnosno, obojica su htjeli publici pružiti priliku da gledaju dvojica boksača takvih stilova, na suprotnim stranama ringa. Dave Allen umirovio se u 11. mjesecu 2020. godine, ali samo pet mjeseci kasnije najavio je povratak. Krajem kolovoza 2021. godine, Allen je pobijedio Talijana Andreu Pescea nokautom u drugoj rundi.

Što se tiče drugog imena koje Babića privlači nazad u tešku kategoriju, ne trebamo puno govoriti o tome. Naravno da je to Filip Hrgović, boksač s kojim bi se Babić najradije borio istog trena, u bilo kojoj kategoriji, na bilo kojoj lokaciji. Međutim, naravno da ''Savage'' preferira odraditi taj meč u Hrvatskoj.

Linker
25. travanj 2024 02:12