Regija

Alen Babić o svom idućem protivniku: ‘Mogu se praviti da je dobar, ali zapravo niti ne znam tko je on‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Ponajbolji hrvatski boksač najavio je svoj idući meč koji ga čeka već u subotu

Danas smo napokon saznali ime boksača koji će biti jubilarni deseti protivnik u profesionalnoj karijeri Alena Babića. ‘‘Savage‘‘ u subotu nastupa u Manchesteru, a ime protivnika saznao je samo tri dana ranije. Francuz David Spilmont (11-7-0) uskače na ‘‘short notice‘‘, no Babić ističe kako je i on ovaj meč prihvatio dosta kasno. Naime, ‘‘Savage‘‘ je ponudu za borbu dobio 20 dana prije samog održavanja, također ne znajući tko će mu biti protivnik.

‘‘Ovo je ‘short notice‘ za obojicu. Nitko se nije htio boriti na takav ‘short notice‘, ali David Spilmont je njegovo ime, neki Francuz. Ne znam puno o njemu, nikad ne znam puno o svojim protivnicima i nije me briga. Mislim da će ovo biti rutinska pobjeda.‘‘, započeo je ‘‘Savage‘‘ tokom intervjua za Matchroom Boxing, a zatim je upitan hoće li nastaviti sa stopostotnom efikasnošću kad su pobjede nokautom u pitanju.

‘‘Da, naravno. Ovaj tip nije dobar kao mojih posljednjih osam protivnika, ne vidim što on može učiniti. Mogu se praviti i govoriti da je dobar itd., ali ja zapravo niti ne znam tko je on.‘‘, objasnio je Babić.

Hrvatski boksač nedavno je najavio kako od iduće godine više neće prihvaćati ovakve mečeve, nego će se radit na pažljivijoj selekciji i potražnji većih mečeva. Točnije, ‘‘Savage‘‘ planira doći do titule u bridgerweightu (-102 kg). 31-godišnji Rovinjanin trenutno je treći u poretku WBC-ovih izazivača kad je bridger kategorija u pitanju, a prvak je Oscar Rivas.

‘‘Ovo je moja posljednja neozbiljna borba, na ‘short notice‘. Nakon toga idemo po titulu u bridgeru. Ja sam trećerangiran, Oscar Rivas je prvak, idem po njega i njegov pojas. Želim biti svjetski prvak. Čudno mi je to izgovoriti, jer nitko i dalje ne vjeruje u mene, ali ja uvijek vjerujem u sebe i mislim da ću biti svjetski prvak iduće godine. Nakon toga vraćam se u tešku kategoriju i želim postati prvakom i u toj kategoriji.‘‘, najavio je Babić planove za budućnost.

Linker
14. travanj 2024 14:46