Regija

‘Savage‘ odradio vaganje, protivnik više od 16 kilograma teži od Babića

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Ponajbolji hrvatski boksač odradio je posljednju dužnost uoči sutrašnjeg meča

Sve je spremno za deseti profesionalni nastup Alena Babića (9-0-0, 9 KO). David Spilmont (11-7-1, 7 KO) bit će njegov protivnik. Radi se o 30-godišnjem Francuzu visokom 191 centimetar, a trenutno je 116. u poretku teškaša, prema Boxrecovoj ljestvici. Oba borca odradili su dužnost na vagi i posljednje sučeljavanje uoči sutrašnjeg meča.

David Spilmont očekivano je osjetno teži od našeg boksača. Naime, Francuzu je vaga pokazala 252 ''pounda'' (114.30kg), dok je Babić sa svojih 216 ''pounda'' (97.97 kg) uobičajeno lagan za jednog teškaša. Inače, Babić je na gotovo istoj kilaži kao u prošlom meču protiv Erica Moline kada je težio 97.30 kilograma. Njegov tadašnji protivnik Molina bio je još teži od Spilmonta sa svojih 116.5 kilograma.

Babić uvijek napominje kako mu kilaža ne igra nikakvu ulogu i da je spreman boriti se s bilo kime. Sparirao je hrvatski boksač i s puno težim boksačima od Spilmonta, a neovisno o kilaži, Alen u sutrašnji meč ulazi kao veliki favorit. ''Savage'' je u najavi meča izjavio kako ne zna gotovo ništa o svom protivniku te da očekuje laku pobjedu.

image

Alen Babić vs. David Spilmont

Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)

Na vaganju i posljednjem sučeljavanju, Rovinjanin se pojavio s kapom na kojoj piše ''KO inside 3 (Nokaut u prve tri runde)'', a time samo potvrđuje svoje ambicije da zadrži stopostotni učinak kad su pobjede nokautom u pitanju. Hoće li Spilmont uistinu pasti unutar prve tri runde, saznat ćemo sutra.

Linker
28. studeni 2023 23:58