Regija

Alen Babić otkrio kada bi trebao boksati protiv Rivasa za svjetsku titulu: ‘On koči taj meč‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Ponajbolji hrvatski boksač krajem godine mogao bi nastupiti u najvažnijem meču u karijeri

Puno je špekulacija oko točnog datuma kad je u pitanju meč između Alena ‘‘Savagea‘‘ Babića i Oscara Rivasa za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji.

Eddie Hearn početkom ovog desetog mjeseca otkrio je kako će WBC narediti Rivasu da titulu brani protiv Babića, a pričalo se o vikendima krajem 11. mjeseca kao potencijalnim terminima.

Prije nešto manje od dva tjedna, veliki Babićev prijatelj Dillian Whyte ugovorio je svoj sljedeći mač. Dillian će 26.11. boksati protiv Jermaine Franklina, a prilikom našeg izvještaja o ugovaranju tog meča, istaknuli smo vam kako bi i ‘‘Savage‘‘ mogao nastupiti tog datuma. Alen je sinoć gostovao u Podcast Inkubatoru i rekao je kako uistinu ima priliku nastupiti tog datuma, ali to ne bi bio meč protiv Rivasa, nego bi mu pronašli nekog drugog protivnika. Što se tiče Oscara Rivasa, Babić je otkrio kako trenutno stoje stvari, a puno je saznao iz razgovora s Dillianom Whyteom.

‘‘Jučer smo pričali (Babić i Whyte) i rekao mi je da je WBC naredio da moram boksati za titulu ili 10. prosinca (12. mjesec) ili 17.12. Jedan od ta dva vikenda moram boksati, a Rivas navodno pokušava izbjeći taj meč i pokušava boksati s onim Rozanskim jer on ima 37 godina i gotov je. Tako da, Rivas koči tu borbu.‘‘

Lukasz Rozanski (14-0-0) iskusni je Poljski boksač, a na WBC-ovom poretku ‘‘bridger‘‘ kategorije, Rozanski zauzima četvrto mjesto na ljestvici izazivača. ‘‘Savage‘‘ je otkrio kako je i on sam bio zainteresiran za borbu s tim boksačem iz Poljske.

‘‘Ja sam htio prebiti Rozanskog ko mačku, ali Rivas i ja smo puno zanimljiviji meč.‘‘, na što se Marko Milun nadovezao kako Rivas nema zanimljivu osobnost za jednog prvaka, a Babić se složio.

Hrvoje Sep također je bio gost zajedno s Babićem i Milunom, a Hrvoje je dao svoju analizu tog meča s tehničko-taktičke strane.

‘‘Rivasa se sjećam da je 2008. godine boksao na OI, a 2007. na SP-u i bio je baš neugodan. Nizak za supertešku kategoriju (185 cm). Držao je usko gard, bio je eksplozivan i dobro bi pogađao. Na OI je pobijedio (Kubrata) Puleva, izgubio je od Cammarellea u odličnom meču, ali bio je baš nezgodan. Ja ga pametan kao takvog, pametnog, čvrstog, čuva se.‘‘, započeo je Sep, ali onda je uslijedio drugi dio analize.

‘‘Ali sad kad sam pogledao par njegovih posljednjih mečeva, on se u profi boksu otvorio i počeo je ići u neke otvorene izmjene. To je za Babića idealno! On (Rivas) generalno nije fajter, on glasi kao boksač i dugo je tako boksao. Sad pred kraj karijere se počeo otvarati, radi široke krošee, otvara se sve više. To je super za nekog tko je ‘brawler‘ poput Babića. To je Babićev stil, to nije Rivasov stil. Da se radi o Rivasu s Olimpijskih igara, to bi bio zahtjevan meč. Ovakav otvoreni Rivas, odlično. Mislim, on (Rivas) je dobar, opasan boksač, a rušio je i Dilliana Whytea u meču. Ali on je toliko otvoren i to će biti, ako ništa, odličan meč.‘‘, bila je jako dobra analiza Hrvoja Sepa.

‘‘Savage‘‘ je naglasio kako bi Rivas mogao odbiti meč i u 12. mjesecu, odnosno Kolumbijac bi mogao tražiti odgodu za početak sljedeće godine. Alen je spreman čekati do prvog ili drugog mjeseca, ali nada se kako će do borbe doći već u 12. mjesecu. Nadamo se i mi.

Kompletno gostovanje Alena Babića, Marka Miluna i Hrvoja Sepa u Podcast Inkubatoru možete pogledati OVDJE.

Linker
15. travanj 2024 16:11