Regija

Poznato je kada se Dillian Whyte vraća u ring: Tog datuma ‘Savage‘ bi mogao boksati za svjetsku titulu!

Dillian Whyte i Alen Babić

 Instagram (alen Babić)
Babić i Whyte nerijetko boksaju na istim priredbama i sve upućuje da će se to dogoditi i ovaj put

Veliku priliku za napraviti dodatni iskorak imao je Dillian Whyte u četvrtom mjesecu ove godine. Pred više od 90 tisuća gledatelja, Dillian se borio protiv Tysona Furyja za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Nakon pet podosta pasivnih i dosadnjikavih rundi, uslijedila je šesta koja je bila ujedno i posljednja. Fury je sekundu prije kraja te runde slavio nokautom i Whyte je upisao treći poraz u karijeri.

34-godišnji teškaš željan je povratka u ring, a to bi se moglo dogoditi krajem 11. mjeseca ove godine. Whyte bi se ponovno trebao boriti u Londonu, ali ovaj puta ne na stadionu Wembley. OVO Arena Wembley kapaciteta cca. 12,5 tisuća gledatelja trebala bi ugostiti event koji će Whyte predvoditi.

Što se protivnika tiče, Jermaine Franklin spominje se kao najizglednije ime za tu ulogu. Radi se o 28-godišnjem američkom teškašu iza kojeg je 21 pobjeda u jednako toliko nastupa. 14 puta slavio je nokautom, a na Boxrecovoj rang ljestvici zauzima 56. mjesto u poretku teškaša.

Franklin je posljednji nastup odradio u petom mjesecu ove godine. Tehničkim nokautom u petoj rundi pobijedio je Rodneyja Moorea (20-21-2). Franklinu je to bio prvi meč nakon dvije i pol godine pauze. Ranije u karijeri upisivao je pobjede protiv boksača kao što su Jerry Forrest (25-2-0 ‘score‘ uoči meča), Rydell Booker (25-1-0 tada) i Pavel Sour (11-1-0 uoči meča) kojeg je krajem prošlog mjeseca nokautirao naš Petar Milas također.

Meč protiv Whytea bit će zasigurno najveći u Franklinovoj dosadašnjoj karijeri, a borba bi se trebala održati 26. studenog (11. mjesec). Tog dana najveći meč u svojoj dosadašnjoj karijeri mogao bi odraditi i Alen ‘‘Savage‘‘ Babić. Prije nekoliko Eddie Hearn je podijelio vijest kako će WBC narediti meč između Babića i Oscara Rivasa za svjetsku titulu u ‘‘bridger‘‘ kategoriji. Spominjala se druga polovica 11. mjeseca, a ukoliko Rivas i Babić uistinu ugovore meč, za očekivati je da će Babić nastupiti na istoj priredbi kao i njegov veliki prijatelj Whyte.

Dakle, sada zapravo imamo očekivani datum tog meča, samo preostaje pričekati službenu potvrdu te borbe. Nadamo se kako će to uskoro uslijediti.

Linker
19. travanj 2024 07:23