Regija

Alen Babić saznao ime protivnika: Čeka ga meč protiv bivšeg svjetskog prvaka!

Alen Babić vs Lucas Browne
 Matchroom
Ponajbolji hrvatski boksač Alen ‘‘Savage‘‘ Babić vraća se u ring 30. listopada u Londonu

Napokon je poznato ime boksača koji će pokušati zaustaviti Alena ''Savagea'' Babića u njegovom devetom profesionalnom meču. Lucas ''Big Daddy'' Browne (29-3-0, 25 KO), australski boksač s izuzetno impresivnom karijerom i boksačkim rezimeom. Naime, Browne je u ožujku 2016. godine nokautirao Ruslana Chagaeva u desetoj rundi borbe i okitio se titulom svjetskog prvaka prema WBA. Tim je ''Big Daddy'' ujedno postao i prvim australskim prvakom u teškoj kategoriji.

196 centimetara visoki Australac pobijeđivao je i legende kao što je James Toney, a gubio je samo tri puta u 32 profesionalna meča. Dillian Whyte, David Allen te Paul Gallen koji je ujedno i njegov trenutno posljednji protivnik bili su bolji od Brownea. ''Big Daddy'' je spomenuti meč protiv Gallena odradio u travnju godine, no izgubio je nokautom u prvoj rundi. 42-godišnji Browne zasigurno je najrenomiranije boksačko u Babićevoj dosadašnjoj karijeri, a Boxrec ga svrstava na 69. mjesto teške kategorije.

Inače, boksač iz Australije okušao se i u MMA-u. Odradio je ukupno osam profesionalnih mečeva. Šest puta je slavio, a dvaput je poražen. Međutim, radilo se o borbama protiv ne naročito poznatih MMA boraca, no Browne ima titulu i u MMA-u. 2009. godine okitio se pojasom XMMA promocije.

Alen Babić s druge strane nastupao je prije nešto više od mjesec dana te je prekidom u petoj rundi savladao Marka Bennetta. To je bio drugi ''Savageov'' nastup ove godine, a u lipnju je pobijedio Damiana Chambersa. Uvijek je ovaj hrvatski boksač naglašavao kako želi biti maksimalno aktivan, a želje mu se ispunjavaju.

Borba između ''Savagea'' i ''Big Daddyja'' održat će se 30. listopada u londonskoj O2 Areni. Radi se o eventu koji organizira Matchroom, a događaj će predvoditi borba između Dilliana Whytea i Otta Wallina. Dakle, radi se o zbilja velikoj pozornici i Babić bi dobrim i atraktivnim nastupom mogao privući još pažnje na sebe.

Linker
21. travanj 2024 09:47