K1 i Boks

(VIDEO) Žestoko prvo sučeljavanje Canela i Planta: Meksikanac započeo fizički obračun na pozornici

Canelo Alvarez i Caleb Plant
 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Dugi i jako teški pregovori za ovaj meč svakako su uzeli svoj danak

Nakon prvobitno propalih pregovora, koji su se vodili s ciljem organizacije meča za neki od ljetnih vikenda, Canelo Alvarez i Caleb Plant ipak su pronašli zajednički jezik te će se obračunati u ringu. Dogodit će se to 5. studenog pod organizacijom Showtime Boxinga. Dočekana je tako i konferencija za medija, nakon koje je upriličeno sučeljavanje.

Iako su Canelo i Plant tijekom proteklih mjeseci uputili podosta teških riječi jedan drugom, može se reći da nitko nije očekivao ono što je dogodilo kad su stali jedan preko puta drugog. Prvo su se jedno određeno vrijeme gledali, da bi onda krenulo prepucavanje. Ono je također proteklog uz hladni pogled bez pomicanja, da bi odjednom Meksikanac podigao ruke i odgurnuo svog narednog protivnika od sebe, vjerojatno frustiran nečime što mu je Plant netom prije toga rekao.

image
Canelo Alvarez i Caleb Plant
Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Daleko je to od klasičnog ponašanja inače većinom vrlo opuštenog, fokusiranog i suzdržanog Canela, ali samo pokazuje do koje je razine ovo sve došlo. Ipak, to nije bilo sve, ono najvažnije ili po nekima najgore dogodilo se nakon toga. Plant se vratio do Canela, i dalje nešto govoreći, a onda je rukom krenuo prema licu Meksikanca, vjerojatno ga pokušavajući ošamariti. Canelo je taj pokušaj eskivirao kao da se nalaze u ringu, da bi odmah kontrirao i pogodio Planta. Srećom, u ovakvim situacijama uvijek je prisutno jako osiguranje pa su boksači brzo razdvojeni.

Ovaj meč izuzetno je važan za trenutni svjetsi boks. Pobjednik će postati apsolutni prvak super srednje kategorije, budući da je Canelo vlasnik WBA, WBC i WBO pojasa. Nedostaje mu tek IBF, koji je u vlasništvu Planta, a za osvajanje istog odlučio je uložiti svoja tri. Jasno je kako je Amerikanac ovim putem u poziciji gdje može puno više dobiti. Ono što je sigurno je da ga čeka i honorar karijere, neovisno o tome kako će meč završiti.

29-godišnji Plant do sada je odradio 21 profesionalni meč te je u svima slavio, no mora se priznati kako je do titule došao podosta zaobilaznim putem, bez mečeva protiv boksača najviše klase. Takav ga neupitno čeka 5. studenog u Las Vegasu.

Što se tiče Canela, za njega je sada jasno kako više ne boksa za novce nego prije svega za ostavštinu, odnosno želi što više toga osvojiti i time stvoriti kolekciju trofeja koja bi ga svrstala među najbolje ikad. Čini se kako mu se takav pristup stvorio i mali pritisak te se nije uspio kontrolirati u trenucima gdje ga je Plant doveo do ruba. S druge strane, Amerikancu tako nešto svakako godi i drage je volje okršaj na pozornici prihvatio.

image
Canelo Alvarez i Caleb Plant
Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Linker
04. svibanj 2024 21:59